Πολιτική

Χ.Γκουντενούδης: «Ανεπαρκής η διαχείριση της πανδημίας από την δημοτική αρχή Παιονίας»

Συνεχίζοντας τις πραγματικά άστοχες ενέργειες της, η σημερινή διοίκηση του δήμου Παιονίας, δημιουργεί προβλήματα εκεί όπου έπρεπε και θα μπορούσε κάλλιστα να έχει επιλύσει και διαχειριστεί. Δεν μπορεί όμως να ξεφύγει από το παρελθόν της και κυρίως από τα προεκλογικά γραμματεία που ανέλαβε με υστεροβουλία και νιώθει την υποχρέωση να «ξοφλήσει» προς του ημετέρους.

Η κοινωνία μας βιώνει μια πρωτόγνωρη κατάσταση, λόγω της πανδημίας του covid-19, γεγονός το οποίο η κεντρική κυβέρνηση δεν μπορεί με ευκολία να προβλέψει την εξέλιξη του φαινομένου, αλλά και η διοίκηση του δήμου δυστυχώς δεν μπορεί να διαχειριστεί με επάρκεια.

Το Υπουργείο Εσωτερικών έχει χρηματοδοτήσει το δήμο Παιονίας με το ποσό των 500.000 ευρώ περίπου, ποσό υψηλό για τα δεδομένα, το οποίο ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή δεν φρόντισαν να αξιοποιήσουν όπως έπρεπε ώστε ο δημότης να νιώσει τον δήμο δίπλα του, αρωγό του και συμπαραστάτη του.

Ο δήμος όφειλε την χρηματοδότηση αυτή να την κατευθύνει σε δράσεις και σε δαπάνες που έχουν άμεση σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά και την ανακούφιση των δημοτών μας από τις επιπτώσεις του κορωνοϊού.

Αντί αυτού, ανάλωσε τα ποσά αυτά σε κωδικούς του προϋπολογισμού που ουδεμία άμεση σχέση έχουν με τον σκοπό για τον οποίο εκταμιεύτηκαν, κάτι που φαίνεται από τις 7η, 11η και 12η αναμορφώσεις του προϋπολογισμού του 2020 του δήμου με τις οποίες απορροφήθηκαν τα ποσά. Το γεγονός αυτό το καταγγείλαμε ως παράταξη στην οικονομική επιτροπή και στο δημοτικό συμβούλιο, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις.

Ζητήσαμε επιτακτικά να ενισχυθούν οι κωδικοί εκείνοι του προϋπολογισμού που έχουν άμεση σχέση με την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του ιού και των επιπτώσεων του, δηλαδή να προμηθευτεί ο δήμος rapid test για τους εργαζομένους και δημότες, να κάνει συμβάσεις για μοριακό έλεγχο τεστ για τον κορωνοϊό, να προμηθεύσει με tablet τους μαθητές αλλά και να προσλάβει ειδικό προσωπικό για την ενίσχυση των υπηρεσιών αλλά και την απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για τις πληγείσες επιχειρήσεις και τα κλειστά μαγαζιά. Επίσης, να κατευθύνει πόρους στην περαιτέρω απολύμανση των δημοτικών εγκαταστάσεων, των σχολείων και όλων των δομών ευθύνης του δήμου.

Αντί αυτού, ο δήμαρχος κ. Σιωνίδης και οι συν αυτώ, δεν επέδειξαν καμία ευαισθησία και δεν έδειξαν καμία μέριμνα για τους δημότες μας και τις οικογένειες τους, ούτε και αντιλήφθηκαν την αγωνία των επιχειρηματιών. Δεν μείωσαν καν τα δημοτικά τέλη της φετινής χρονιάς, παρά τα διατήρησαν στο ίδιο επίπεδο λες και δεν έχουν πληγεί οι συνδημότες μας, λες και δεν υπάρχει κίνδυνος να κλείσουν τα μαγαζιά τους.

Η συνεχιζόμενη αδικαιολόγητη αδράνεια της δημοτικής αρχής έχει επιβαρύνει τους δημότες μας και δεν προσφέρει καμία λύση στα προβλήματα τους τα οποία επιδεινώθηκαν λόγω της μακράς περιόδου του κλεισίματος της αγοράς αλλά και της μη υποστήριξης τους από τον δήμο.

Καλούμε επιτέλους τον δήμαρχο κ. Σιωνίδη και τους αρμόδιους αντιδημάρχους, έστω και την ύστατη στιγμή να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να στηρίξουν τους συνδημότες μας και τις τοπικές επιχειρήσεις. Να σταματήσουν την ακατάσχετη ρουσφετολογία και να ασχοληθούν επιτέλους με το θεσμικό τους ρόλο και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτόν και που δεν είναι άλλες από την εξυπηρέτηση με κάθε δυνατότητα και κάθε θεσμικό μέσο των συμφερόντων των δημοτών μας και του τόπου μας.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα