Πολιτική

Σφοδρή επίθεση δημάρχου Παιονίας κατά του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ.Μπαλάφα

Επίθεση κατά του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μπαλάφα εξαπέλυσε ο δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης δηλώνοντας ότι απαξίωσε να επισκεφθεί το δημαρχείο για να συζητήσουν σημαντικά θέματα αρμοδιότητας του υπουργού, ενώ υπενθυμίζει ότι δεν είχε απαντήσεις σε καίρια θέματα όπως το κλείσιμο του κέντρου της Νέας Καβάλας και την καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες δημότες μας. Η δήλωση έχει ως εξής:

«Η (μη) επίσκεψη του υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Μπαλάφα στο δήμο Παιονίας, για μια ακόμη φορά μας αφήνει μια διάχυτη αίσθηση απαξίωσης της περιοχής μας από την κυβέρνηση.

Ο κ. Μπαλάφας δεν εδέησε καν να επισκεφθεί το δημαρχείο παρότι εκλήθη από εμάς για να συζητήσουμε θέματα για το μεταναστευτικό και προσφυγικό, μόλις πληροφορηθήκαμε την επικείμενη επίσκεψη του στο νομό.

Προτίμησε ο υπουργός να συναντηθεί με μη κυβερνητική οργάνωση στο Κιλκίς και να δει τον δήμαρχο Παιονίας κυριολεκτικά «στο πόδι», παραβλέποντας ότι ο σεβασμός απέναντι σε ένα θεσμικό όργανο της πολιτείας συνιστά υποχρέωση.

Προφανώς επέλεξε τη στάση αυτή για να μην έρθει σε δύσκολη θέση να απαντήσει στα ερωτήματα μας και να απολογηθεί για την πλήρη απαξίωση της αυτοδιοίκησης και των δήμων της χώρας από την κυβέρνηση στο θέμα του προσφυγικού –μεταναστευτικού.

Λες και δεν ήμασταν εμείς που υπέστημεν επί δύο ολόκληρα χρόνια το βάρος μιας ανεπανάληπτης και ασύμμετρης κατάστασης με τους χιλιάδες πρόσφυγες που κατέλυσαν επί μακρόν στην περιοχή μας σε παράτυπους καταυλισμούς με την ανοχή αν όχι την προτροπή του κράτους.

Λες και δεν αντέξαμε παρόλα αυτά την πίεση και το κόστος από μια κατάσταση αφόρητη κυρίως για την μικρή τοπική μας κοινωνία όπου ο κόσμος ήταν ήδη πιεσμένος από τις οικονομικές δυσκολίες και τα συνεπακόλουθα προβλήματα που δημιουργήθηκαν.

Το επίσημο κράτος δεν είχε καν στοιχειώδη προγραμματισμό αλλά διαχειρίστηκε την όλη κατάσταση με ψέματα.

Υποτίθεται ότι ο καταυλισμός της Νέας Καβάλας θα έπρεπε ήδη να είχε κλείσει σύμφωνα με τα λεγόμενα της κυβέρνησης και του Υπουργείου.

Οι αποζημιώσεις για τους ιδιώτες καλλιεργητές και παραγωγούς, πληγέντες από την παραμονή των προσφύγων –μεταναστών στις ιδιοκτησίες τους θα έπρεπε ήδη να έχουν καταβληθεί.

Αντί αυτών, μόνο υποσχέσεις.

Το κράτος μέχρι τώρα δεν έχει δώσει παρά ψίχουλα, ενώ ο δήμος Παιονίας επιβαρύνθηκε με υπέρμετρο κόστος.

Και στον αντίποδα όλων αυτών, ο κ. Μπαλάφας προτιμά να αναλώνεται σε επικοινωνιακού τύπου επισκέψεις.

Σας υπενθυμίζουμε κύριε Μπαλάφα ότι την επίσημη πολιτεία στο θέμα της διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης την ξελάσπωσαν οι δήμοι, τα σὠματα ασφαλείας, ο στρατός, οι τοπικές κοινωνίες κι όχι οι ΜΚΟ».

Περισσότερα

Χρήστος Σπίγκος: Οι καιροί ου μενετοί

Η συναρπαστική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, και αργότερα με τη διασταλτική προσθήκη «ΠΣ», θα προσελκύσει το ερευνητικό ενδιαφέρον αρκετών πολιτικών επιστημόνων, […]

Δείτε ακόμα