Κοινωνία

Περιεκτική η θεσμική εκδήλωση «Άγιος Τρύφων» Γουμένισσας γιά την Μητέρα

Την καθιερωμένη εκδήλωσή του με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας διοργάνωσε ο λαογραφικός μορφωτικός σύλλογος Γουμένισσας «Άγιος Τρύφων».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13.5.18 στην αίθουσα της καφετηρίας «Αντίδοτο» της Γουμένισσας.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

«….Προλόγισε η ειδική γραμματέας του συλλόγου Κατερίνα Τζιούνη ενώ ομιλήτρια ήταν η Γιώτα Σασοπούλου, χειρουργός μαστού και διδάκτωρ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με θέμα “Σ’ αγαπώ μαμά”.

“Την ημέρα αυτή την αφιερώνουμε συμβολικά στις μητέρες όλου του κόσμου για να τις πούμε πρώτα απ’ όλα ένα μεγάλο «ευχαριστώ» που μας έφεραν στην ζωή, για όλα όσα έκαναν και κάνουν για μας και να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για την ανεκτίμητη προσφορά τους στην ανθρωπότητα και την πολύτιμη συμβολή τους στην καλή ανατροφή και διαπαιδαγώγηση όλων μας”, ανέφερε η κ. Τζιούνη.

Ακολούθως έλαβε τον λόγο η κ. Σασοπούλου, που είπε, μεταξύ άλλων:

«…Σήμερα ο καθένας μας απόδωσε φόρο τιμής με τον δικό του τρόπο στην Μητέρα. Την πηγή ζωής και ωραιότητας. Την θερμουργό πνοή που απαλύνει τον πόνο και σκορπά τριγύρω τη χαρά. Ικανή για κάθε θυσία και έτοιμη πάντα να ανέβει τον δικό της Γολγοθά για να χαρίσει στα παιδιά της μια ζωή ευτυχισμένη.

Στην ολόθερμη αγκαλιά της θα βρεθούμε από την πρώτη στιγμή της ζωής μας. Αυτή θα μας θρέψει με του στήθους της το γάλα. Με αυτή θα αθροίσουμε τις πρώτες λέξεις και στο χέρι της θα στηριχθούμε για να κάνουμε τα πρώτα βήματά μας. Θα μείνει άγρυπνη για πάντα δίπλα στο προσκεφάλι μας.

Με υπομονή, με τρυφερότητα, με δύναμη! Και δεν υπάρχει ποιητής που να μην εξέφρασε την ευγνωμοσύνη, το θαυμασμό, και την λατρεία του προς την θεά – Μητέρα και να μην ύμνησε τη μεγάλη προσφορά της σαν γεννήτρα και πλαστουργό της ζωής μας.

Συμμετέχοντας και εμείς στην παγκόσμια γιορτή, οφείλουμε να σταθούμε με σεβασμό μπροστά της, να υποκλιθούμε, να της φιλήσουμε το χέρι με σεβασμό και μέσα από τα τρίσβαθα της ψυχής μας να της πούμε: «Μάνα, από όσες λέξεις μπόρεσα να νοιώσω, είσαι η πιο γλυκιά!».

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, ο σύλλογος, σε μια συμβολική χειρονομία, πρόσφερε σε όλες τις μητέρες άνθη και από ένα χρηστικό δώρο, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να αναγνωρίσει και να τιμήσει το έργο που επιτελούν ως Μητέρες.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης διενεργήθηκε λαχειοφόρος αγορά με σημαντικά δώρ. Το διοικητικό συμβούλιο ευχαριστεί για ακόμη μια φορά όλους τους χορηγούς που συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης Χρήστο Τσιμερίκα, Κούλα Σαδραζάνη, Σούλα Παπαλεξάνδρου, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Γεωργία Αλεξανδρή, Δημήτρη Λαϊνα και φροντιστήριο ξένων γλωσσών Καλαϊτζίδου.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα