Πολιτική

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γ.Στύλιος επισκέφθηκε την Γουμένισσα

Τον δήμο Παιονίας επισκέφθηκε την Παρασκευή 17.9.21 ο υφυπουργός αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Γιώργος Στύλιος, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό ψηφιακής διακυβέρνησης και βουλευτή Κιλκίς Γιώργο Γεωργαντά, ο οποίος και τον προσκάλεσε, και από τον γενικό γραμματέα αγροτικής πολιτικής Κώστα Μπαγινέτα.

Η επίσκεψη αποσκοπούσε στην ενημέρωση για έργα υποδομής για την ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής στην Παιονία και στην πορεία αυτών.

Τον κ.Στύλο και την συνοδεία του υποδέχθηκαν στο κέντρο νεότητας Γουμένισσας ο δήμαρχος Παιονίας Κωνσταντίνος Σιωνίδης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής ενότητας Γουμένισσας, πρόεδροι και μέλη των τοπικών συμβουλίων κοινοτήτων της δημοτικής ενότητας Γουμένισσας, εκπρόσωποι ομάδων παραγωγών, παραγωγικών φορέων και εκπρόσωποι του ΤΟΕΒ.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε δύο μεγάλα έργα υποδομής:

-Στην μελέτη κατασκευής του φράγματος Γουμένισσας πλησίον της Γρίβας, ενός έργου που έχει ανάγκη και ζητά η τοπική κοινωνία εδώ και δεκαετίες, και το οποίο θα εξασφαλίσει μελλοντικώς τις ανάγκες άρδευσης των αγροτών της περιοχής που αυξάνονται συνεχώς. Οι μελέτες και η κατασκευή του έργου είναι πολύ μεγάλου κόστους και μπορούν να υλοποιηθούν μόνο αν το έργο το εντάξει στον προγραμματισμό του το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης & τροφίμων.

-Στην κατασκευή «λιμνοδεξαμενής εξισορρόπησης – αποθήκευσης» 17.000 κ.μ. στην τοπική κοινότητα Λειβαδίων. Το έργο αυτό, προϋπολογισμού 493.000 ευρώ, είναι «ώριμο» γιά ένταξη από τις 29 Αυγούστου 2014, όταν και εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι του, και έτσι ολοκληρώθηκε η προετοιμασία «ωρίμανσης» (τεχνικές μελέτες – τεχνικό δελτίο – έγκριση περιβαλλοντικών όρων).

Ο κ. Στύλιος, αφού άκουσε με προσοχή τους συμμετασχόντες, δεσμεύτηκε, ότι το έργο των Λειβαδίων θα ενταχθεί σε πρόσκληση, που θα «ανοίξει’ το αμέσως επόμενο διάστημα, και το υπουργείο θα εντάξει άμεσα στο πρόγραμμα «Γέφυρα» την μελέτη του φράγματος της Γουμένισσας.

Επίσης, ενημέρωσε τους παριστάμενους για την νέα ΚΑΠ, για τα προγράμματα νέων αγροτών, για τα προγράμματα βιολογικής γεωργίας, αγροτικής οδοποιίας, το πρόγραμμα βιογεωπόνων και το συνολικό σχέδιο της κυβέρνησης για τον πρωτογενή τομέα.

Στο Λεκανοπέδιο Μουριών
Νωρίτερα την ίδια ημέρα ο κ. Στύλιος, συνοδευόμενος από τους ίδιους παράγοντες, επισκέφθηκε το Λεκανοπέδιο Μουριών, όπου δεσμεύθηκε:

– Γιά επικαιροποίηση της μελέτης της σχετικής με το τοπικό δίκτυο άρδευσης και άμεση χρηματοδότηση του έργου.

-Γιά την χρηματοδότηση μελετών με σκοπό την κατασκευή δεύτερης δεξαμενής άρδευσης στον Σ.Σ. Μουριών καθώς και κατασκευή δεξαμενής και δικτύου άρδευσης στην Α.Παρασκευή.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Οι αγάπες… «πληγώνουν»

Πληροφορηθήκαμε από τον πρόεδρο του εργατικοϋπαλληλικού κέντρου Κιλκίς (ΕΚΚ) Τάσο Καπνίδη, ότι η άτυχη εργαζομένη στον δήμου Κιλκίς, η οποία […]