Πολιτική

Γ.Γεωργαντάς: “Οι ΜΚΟ εκπέμπουν την αίσθηση ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν”

«Έχουμε ζήσει υποκίνηση μετακινήσεων μεταναστών από Μ.Κ.Ο στο παρελθόν. Όταν υπάρχει ανταπόκριση για καταγραφή μόνο των ενενήντα από τις 300-400 που ξέρουμε ότι βρίσκονται στη χώρα, αυτό δείχνει ότι κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά δημιουργεί και αντιδράσεις.»

Αυτό είπε ο υφυπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης, αρμόδιος για θέματα απλούστευσης διαδικασιών και βουλευτής νομού Κιλκίς της ΝΔ Γεώργιος Γεωργαντάς, μιλώντας στο Radio North 98 και στην εκπομπή «Βεράντα Αριστοτέλους».

Επιπροσθέτως σημείωσε: «Και μόνο το γεγονός ότι δεν ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της Ελληνικής Πολιτείας για να καταγραφούν και στη συνέχεια να δούμε με ποιον τρόπο θα λειτουργήσουν, δείχνει μια αδιαφορία, εκπέμπει μια αίσθηση ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν, ότι είναι υπεράνω των νόμων.

Εμένα αυτό με ενοχλεί ως Έλληνα πολίτη και θα ήθελα να πω, ότι όλοι αυτοί που δεν συμμορφώνονται με τις κατευθύνσεις της Ελληνικής Πολιτείας και βρίσκονται μη νόμιμα στην χώρα, δεν έχουν θέση και ρόλο σε αυτή τη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος.»

Ερωτηθείς για τα θέματα απλούστευσης διαδικασιών, την πάταξη της γραφειοκρατίας και τις επενδύσεις στην Ελλάδα, ο υφυπουργός υπογράμμισε:

«Υπάρχει ένα πεδίο ελκυστικό για επενδύσεις όπως αυτή της Αmazon στην Ελλάδα, που δείχνει πως αλλάζει ο χάρτης για την χώρα μας. Τέτοιες επενδύσεις ανεβάζουν σε ένα άλλο επίπεδο τους δείκτες για το φιλοεπενδυτικό περιβάλλον της χώρας.

Επίσης, μέσα σε 6-7 μήνες προχωρήσαμε πρώτα τα θέματα της διαλειτουργικότητας προκειμένου ο πολίτης να επισκέπτεται τις δημόσιες υπηρεσίες όσο το δυνατόν λιγότερο.

Ήδη λειτουργεί η απλούστευση της διαδικασίας δήλωσης γεννήσεως τέκνου, που γίνεται πλέον μόνο στο μαιευτήριο με αυτόματη αποστολή ΑΜΚΑ, και ότι άλλο χρειάζεται.»

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Συνάντηση Σ.Παραστατίδη με τον δήμαρχο Κιλκίς Δ.Κυριακίδη