Κοινωνία

Γ.Φραγγίδης: 25η Μαρτίου – Διπλή γιορτή για τον Ελληνισμό

Ημέρα ορόσημο για την έναρξη της Ελληνικής επανάστασης ενάντια στον τουρκικό ζυγό την Άνοιξη του 1821, ημέρα εθνικής μνήμης, υπερηφάνειας και αγωνιστικότητας, αλλά και ημέρα πίστης και ελπίδας της Χριστιανοσύνης, με τον εορτασμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Η Ελληνική επανάσταση σηματοδοτεί ουσιαστικά την ίδρυση ανεξάρτητου Ελληνικού κράτους και αποτελεί μία βαριά παρακαταθήκη για όλες τις επόμενες γενιές, με σκοπό τη δημιουργία μιας Ελλάδας με ισχυρή Δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική ενότητα. Άλλωστε το Ε της Ελλάδας είναι το γράμμα που έχουν ως αρχικό λέξεις όπως Επανάσταση, Ελευθερία, Ελπίδα, Ευημερία.

Έννοιες συνυφασμένες με την ανθρώπινη υπόσταση, αλλά και έννοιες που αποτέλεσαν για το έθνος μας, αφορμή για κοινούς αγώνες υπερασπίζοντας τα ιδανικά της Πατρί δας μέσα από αντίξοες για την εποχή συνθήκες, και δημιουργώντας παράλληλα τις προϋποθέσεις να οραματιστεί ένα Κράτος που να μπορεί να πορευτεί με στιβαρότητα και ασφάλεια στην εξέλιξη της ιστορίας.

Ο εορτασμός της φετινής επετείου θα πραγματοποιηθεί μέσα σε κλίμα οδύνης και περισυλλογής από το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Επιβάλλεται, συναισθανόμε νοι τη θλίψη και τη δυσφορία των νέων ανθρώπων και με σεβασμό και αίσθημα ευθύνης προς τις οικογένειες των θυμάτων, για την ζοφερή σημερινή πραγματικό τητα που υπάρχει στη Χώρα μας, να αναλογιστούμε τα λάθη και τις παραλείψεις μας, και να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε μια κοινωνία προόδου, ελπίδας και προοπτικής, ενώνοντας τις δυνάμεις μας αξιοποιώντας τις αρετές και τις αξίες του Ελληνισμού.

Χρόνια Πολλά σε όλους τους Έλληνες.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα