Πολιτική

Να στηρίξει τον λαό της Αρμενίας, ζητεί από την κυβέρνηση ο Γ.Αναστασιάδης

Ο πολιτευτής ΚιλκΊς του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Αναστασιάδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η υποστηριζόμενη από την Τουρκία επίθεση του Αζερμπαϊτζάν εναντίον των Αρμενίων του Ναγκόρνο Καραμπάχ είναι μία απολύτως άδικη, απαράδεκτη και πέρα από κάθε λογική ενέργεια.

H Τουρκία συνεχίζει ένα νέο γύρο προκλήσεων, που ξεκίνησαν με την στρατιωτική εισβολή της στην Συρία, την υπογραφή του παράνομου τουρκολιβυκού συμφώνου καθορισμού θαλασσίων ζωνών, την στρατιωτική επέμβασή της στην Λιβύη και τις εν γένει ενέργειες της έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου.

Δυστυχώς, ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε αποδεχτεί την πρόταση του Κινήματος Αλλαγής, όταν πολύ έγκαιρα είχαμε ζητήσει την σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών γιά την χάραξη εθνικής στρατηγικής απέναντι στην προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας, επιλέγοντας να αναλάβει μόνος του την ευθύνη, χωρίς να αντιλαμβάνεται τους κινδύνους, που «γεννά» μία τέτοια επιλογή.

Την κρίσιμη αυτή στιγμή, η χώρα μας, με αφορμή τη στάση της Τουρκίας έναντι του αρμενικού λαού, με τον οποίο μας συνδέουν και ιστορικοί δεσμοί, οφείλει να αναδείξει σε όλα τα επίπεδα ότι η γείτονα χώρα με τις ενέργειες της δυναμιτίζει συνεχώς το κλίμα στην ευρύτερη περιοχή.

Επί πλέον, η κυβέρνηση, αφουγκραζόμενη τον ελληνικό λαό, πρέπει αμέσως να δηλώσει την στήριξή της στον λαό της Αρμενίας, αναλαμβάνοντας ταυτοχρόνως και πρωτοβουλίες γιά την διεξαγωγή συζητήσεων με σκοπό την αποκλιμάκωση της κρίσης, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου.

Δεν πρέπει σε καμμία περίπτωση να επιτραπεί στην Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν, να κλιμακώσουν τις ενέργειες του, με συνέπεια την απώλεια εκατοντάδων ή και χιλιάδων ανθρώπων σε έναν πόλεμο, που μόνο νέες «πληγές» μπορεί να «ανοίξει» στην πολύπαθη περιοχή του Καυκάσου»

Περισσότερα
Δείτε ακόμα