Αρθρογραφία

Ήρεμες και ψύχραιμες επισημάνσεις…

Γράφει ο Γιάννης Τσογγίδης

Η εξέλιξη της διαδικασίας των εσωκομματικών εκλογών στην Νέα Δημοκρατία πανελληνίως με την εγγραφή περίπου 135.000 νέων μελών συν τις εκαοντάδες χιλιάδες παλαιών μελών που ανανέωσαν την ιδιότητα του κομματικού μέλους και την υποβολή πάρα πολλών υποψηφιοτήτων για τα κομματικά Όργανα αποδεικνύει ότι το Κόμμα μας είναι πραγματικά ελκυστικό στην κοινωνία, αλλά συγχρόνως καταγράφεται και η απαίτηση για ανανέωση των Οργανώσεων σε πρόσωπα τα οποία θα συμβαδίσουν με τις προχωρημένες σύγχρονες θέσεις, ιδέες και οράματα του προέδρου του Κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη.

Εδώ βέβαια στον Νομό Κιλκίς δεν είμαστε τελευταίοι μόνο στους εμβολιασμούς, αλλά κατά ένα περίεργο τρόπο διεκδικούμε να είμαστε τελευταίοι ακόμη και στα εσωκομματικά δρώμενα. Τακτικισμοί και συμπεριφορές κάποιων και ιδιαιτέρως κάποια απομεινάρια της απελθούσας Νομαρχιακής του Κόμματος προσπαθούν να μπουν φραγμός στην κοινή απαίτηση για ανανέωση σε πρόσωπα με μεθόδους που θυμίζουν την κατάντια του Κόμματος πριν από 30 χρόνια. Γυρίζουμε πολύ πίσω.

Υπογραμμίζω ένα βασικό θέμα. Στον Νομό Κιλκίς υπάρχουν ταμειακώς τακτοποιημένα 1.786 μέλη ( περίπου 1.200 στο Κιλκίς και περίπου 600 στην Παιονία). Ο καιρός την Κυριακή των εκλογών θα είναι βροχερός με χαμηλές θερμοκρασίες και αν προσθέσουμε και το πρόβλημα του κορωνοϊού τα μέλη της Ν.Δ. που θα προσέλθουν στις κάλπες δε θα πρέπει να ταλαιπωρηθούν, αντιθέτως θα πρέπει να προφυλαχθούν. Κάποιοι επιθυμούν ακριβώς το αντίθετο. Να έρθει ο κόσμος, να αγανακτήσει από τη μεγάλη αναμονή και να αποχωρήσει χωρίς να ψηφίσει.

Αυτό θα κοστίσει πολύ στο Κόμμα, αλλά κάποιοι δεν νοιάζονται και θέλουν δύο εκλογικά Κέντρα στο Κιλκίς και ένα στην Παιονία. Επειδή κάθε μέλος θα ψηφίσει σε 3 κάλπες, για ΔΕΕΠ (Νομαρχιακή), ΔΗΜΤΟ (Τοπική) και Συνέδριο θα χρειάζεται 3 με 5 λεπτά για να ολοκληρώσει την ψηφοφορία του που σημαίνει στην καλύτερη να ψηφίζουν 20 άτομα την ώρα! Πώς θα ψηφίσουν 1.200 άτομα στο Κιλκίς και 600 στην Παιονία;

Αυτό πρακτικά είναι ανθρωπίνως αδύνατον! Χρειάζονται 4 εκλογικά κέντρα στο Κιλκίς και 2 στην Παιονία που να αρχίσουν τις εκλογές στις 8 το πρωί και να τελειώσουν 8 με 9 το βράδυ για να μπορέσουν να ψηφίσουν όλοι. Και επειδή μπορεί να υπάρξουν ουρές θα είναι ό,τι χειρότερο και για το κρύο και για την πανδημία προ πάντων.

Ο βουλευτής Γεωργαντάς που δεν πέρασε ποτέ από κομματικές θέσεις σε επίπεδο μέχρι Νομαρχιακή για να γνωρίζει τις δυσκολίες (ίσως και να μην τον ενδιαφέρει) αντί να έχει ως μέλημα να εκλεγούν άνθρωποι δικοί του στα Όργανα είναι καλύτερο να ασχοληθεί ουσιαστικά, ώστε οι εκλογές να διεξαχθούν με αρτιότητα και με σεβασμό προς τα μέλη (τα μέτρα για την πανδημία πρέπει να τηρηθούν αυστηρά) και να κρατήσει ουδέτερη στάση ως προς τα πρόσωπα και όχι να ανακατεύεται προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις.

Αν νομίζει ότι δε μπορεί, ας ασχοληθεί να πείσει περισσότερους Κιλκισιώτες να εμβολιασθούν, διότι προχθές στη Βουλή γίναμε πάλι περίγελως ως Κιλκίς κατά την συζήτηση των Αρχηγών για την πανδημία.

Υ.Γ. Και μία προσωπική απορία. Θέλουν δε θέλουν κάποιοι είμαι από τα πιο ιστορικά εναπομείναντα μεσαία στελέχη στην Ν.Δ. στο Κιλκίς που τη θεωρώ σπίτι μου. Ιδρυτικό μέλος της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Ν. Κιλκίς, από τα πρώτα εγγεγραμμένα μέλη του Κόμματος σε ηλικία 19 ετών, συμμετείχα στα Κομματικά Όργανα μέχρι Πρόεδρος Νομαρχιακής και για πολλά χρόνια μέλος των Νομαρχιακών. Ιδρυτικό μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στον Νομό Κιλκίς όπου κερδίσαμε και τον Σύλλογο Φοιτητών-Σπουδαστών Ν.Κιλκίς σε χρόνια δύσκολα, αλλά και με δράση στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο, εισηγητής σε κομματικά Συνέδρια, 15 χρόνια Δημοτικός Σύμβουλος με παρατάξεις προσκείμενες στην Ν.Δ. και άλλα πολλά. Και όμως όταν μπήκα ηλεκτρονικά να ανανεώσω την συνδρομή μου στο Κόμμα το όνομά μου κατά έναν ανεξήγητο τρόπο ήταν εξαφανισμένο (ενώ της συζύγου μου υπήρχε κανονικά) σαν να μην υπήρξα ποτέ μέλος της Ν.Δ.

Αναγκάστηκα να εγγραφώ ως νέο μέλος! Μία στα νιάτα και μία στα γεράματα που λέει ο λόγος, δε με πήραν και τα χρόνια!

Η απελθούσα Νομαρχιακή θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί με εξαφάνισε και έβγαινε ο φερόμενος σαν Πρόεδρός της και έλεγε δημοσίως ότι δεν είμαι μέλος της Ν.Δ.;

Ναι στις προηγούμενες εσωκομματικές Εκλογές δεν ανανέωσα την συνδρομή μέλους γιατί δεν ήθελα να συμμετέχω σε εκλογές-παρωδία που οργάνωσαν οι τότε εμπλεκόμενοι. Αλλά μέλος παρέμεινα και το αποδεικνύω κάθε ημέρα με τις δημόσιες τοποθετήσεις μου. Πώς εξαφάνισαν το όνομά μου αυτοί που και σήμερα ζητούν την ψήφο των μελών;

Περισσότερα
Δείτε ακόμα