Αρθρογραφία

Δεν υπάρχουν τοπικοί άρχοντες με ψυχή, “κότσια”, πυγμή και πειθώ

Γράφει ο Γιάννης Τσογγίδης

Ο νομός Κιλκίς επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ “σήκωσε” ένα μεγάλο ανθρώπινο φορτίο όλων αυτών των προσφύγων και μεταναστών, και θα “σήκωνε” ακόμη μεγαλύτερο, που το γλύτωσε “παρά τρίχα”.

Έγιναν αποτροπές στο να εγκατασταθούν κοντά στο Πεδινό, κοντά στην Πικρολίμνη κλπ.

Ήδη στους αστικούς ιστούς Κιλκίς και Πολυκάστρου και στην δομή της Νέας Καβάλας υπάρχουν πάνω από 3.000 άνθρωποι, αν τα υπολογίζω καλά, εδώ και μερικά χρόνια και υπήρξε και η δομή στο ξενοδοχείο “θεά Δήμητρα” στο Σ.Σ. Μουριών και η δομή του Χέρσου γιά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Και ενώ άδειασε το ξενοδοχείο στον Σ.Σ. Μουριών και “πήρε μία ανάσα” ο κόσμος, εκεί βλέπουμε πάλι να έρχονται, αν πληροφορηθήκαμε καλά, κοντά στα 300 άτομα, ενώ και στο Κλειδί του νομού Σερρών, σε απόσταση 25 χιλιομέτρων, πρέπει να υπάρχουν άλλοι 700, δηλαδή σε ένα “τόξο” ακριβώς δίπλα στα σύνορά μας.

Αμέσως οι συνειρμοί γίνονται αυτομάτως.

Δεν υπάρχει κυβερνητικός βουλευτής με πυγμή, πειθώ και ειδικό βάρος, που να αποτρέψει την αδικία στην Αθήνα, και δεν υπάρχει δήμαρχος με δύναμη ψυχής και δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς με κότσια, που να πάρει θέση, παρά μόνο με ψηφίσματα τύπου Ηνωμένων Εθνών αναμεμιγμένα και με ολίγο στυλάκι συνδικαλιστικού οργάνου της Αριστεράς με τις δήθεν απαιτήσεις που προβάλλει.

Νομίζουν, ότι έτσι “βγήκαν” από την υποχρέωση και “πάνε ήσυχοι για ύπνο”.

Γιά την περιφέρεια, που θα έπρεπε να διεκδικεί, να έχει ουσιαστικό λόγο στην χωροταξία όλων αυτών των καταστάσεων ευρύτερα στην γεωγραφική της ευθύνη, ούτε λόγος. Είναι ανύπαρκτη.-

* Πρώην προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Στην αγορά η Ρένα Δούρου

Το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στο […]