Πολιτική

Εσωκομματικές εκλογές στην Νέα Δημοκρατία Κιλκίς

Γράφει ο Γιάννης Τσογγίδης

Το κείμενο αυτό το υπογράφω ως πρώην Πρόεδρος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της Ν.Δ. Ν. Κιλκίς και ως πρώην Πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Ν.Δ. Δήμου Κιλκίς για πάνω από μία 10ετία που βίωσα όλον τον προβληματισμό, όλα τα προβλήματα, όλον τον πόνο, όλη τη δουλειά που απαιτούσε η λειτουργία του κάθε Οργάνου.

Είχα και συνεχίζω να έχω την άποψη ότι οι κομματικές Οργανώσεις δεν πρέπει να είναι συνωμοτικοί μηχανισμοί προς άλωση και νομή της εξουσίας ή προς εξυπηρέτηση προσωπικών στρατηγικών πολιτικών προσώπων, αλλά ζωντανοί Οργανισμοί που μέσα από την εκπλήρωση της αποστολής τους για την Ν.Δ. θα πρέπει να επιστρέφουν στην κοινωνία και στον τόπο μία ουσιαστική συμβολή στην πρόοδό τους.

Ακόμη, θεωρώ ότι από την ώρα που η Κεντρική Διοίκηση του Κόμματος λειτουργεί και κινείται σε μία υψηλή συχνότητα με ένα αξιοσημείωτο επίπεδο λειτουργίας με κεντρικό πρόσωπο τον Πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη που έχει εξαιρετικά λαμπρά προσόντα για τη θέση, δεν είναι δυνατόν οι Νομαρχιακές Επιτροπές να υστερούν καταφανώς και να ακολουθούν ασθμαίνουσες και καταϊδρωμένες επειδή τα άτομα από τα οποία είναι στελεχωμένες δεν έχουν τα στοιχειώδη προσόντα ή είναι παλαιοκομματικής κοπής.

Με βάση τα παραπάνω θεωρώ ότι κάτι πρέπει να αλλάξει στην Νομαρχιακή Επιτροπή του Κιλκίς ριζικά και εκ βάθρων με ουσιαστική ανανέωση σε πρόσωπα και σε λειτουργία. Δεν είναι δυνατόν να αποθαρρύνονται αξιόλογοι άνθρωποι να ασχοληθούν για να μπλοκάρουν τις θέσεις κάποιοι χωρίς προσόντα και χωρίς αποδοχή, στην ουσία άνευ εσωκομματικών δημοκρατικών διαδικασιών. Εγώ ένας άνθρωπος που έφαγα γύρω στα 40 από τα καλύτερά μου χρόνια ενεργά με την Ν.Δ. τα τελευταία χρόνια δεν ανανέωσα καν την ιδιότητα του μέλους αποδοκιμάζοντας την αξιοθρήνητη θέση στην οποία βρίσκεται η Νομαρχιακή του Κιλκίς.

Νομίζω ότι ωρίμασαν οι συνθήκες και στο Κιλκίς να υπάρξει ένα επίπεδο Οργάνωσης της Νομαρχιακής της Ν.Δ. αντάξιο της ηγεσίας της και σε ανάλογο επίπεδο με τις άλλες Νομαρχιακές ανά την Ελλάδα. Φτάνουν τα φθηνά προσωπικά παιχνίδια τακτικισμών και καιροσκοπισμού. Είναι ορατό ότι διαμορφώνονται οι συνθήκες για ανανέωση και αξιοκρατία στην Οργάνωση που στο τέλος της ιστορίας θα είναι καλό για την τοπική κοινωνία συνολικώς.

Καλώ παλιούς και νέους φίλους της Ν.Δ. να συμμετέχουν στις εσωκομματικές δημοκρατικές διαδικασίες για να αλλάξουμε και να βελτιώσουμε σημαντικά πράγματα για την Νομαρχιακή Οργάνωση της Ν.Δ. Ν. Κιλκίς.
Και από εκεί και μετά οι εμπλεκόμενοι αντιλαμβανόμενοι το ρόλο τους να λειτουργούν «έκαστος εφ’ ω ετάχθη».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ποταμός Αξιός και οι αισθητήρες μέτρησης της στάθμης των υδάτων που τοποθετήθηκαν στην γέφυρα

Στην εγκατάσταση συστήματος μέτρησης στάθμης υδάτων στην γέφυρα του ποταμού Αξιού, στο ύψος της Αξιούπολης, προέβη στα τέλη της προηγούμενης […]

Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην «αξιολόγηση» – κατηγοριοποίηση των σχολείων και τον αυταρχισμό κυβέρνησης – υπουργείου παιδείας

Η κυβέρνηση και το υπουργείο παιδείας μπροστά στον ανυποχώρητο αγώνα ενάντια στην κατηγοριοποίηση των σχολείων, την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων […]