Κοινωνία

Οι Π.Μήτσης και Π.-Α.Αλίρη του ΓΕΛ Πολυκάστρου στην φετινή Βουλή των Εφήβων

Ενας μαθητής, ο Πέτρος Μήτσης και μία μαθήτρια η Παρασκευή-Αποστολία Αλίρη εκπροσώπησαν το γενικό λύκειο Πολυκάστρου και, κατ’ επέκτασιν την μαθητική κοινότητα του νομού στις φετινές εργασίες της Βουλή των Εφήβων που πραγματοποιήθηκαν από την Πέμπτη 6 έως και την Δευτέρα 10.7.17.

Οι δύο τους σχολιάζουν την εμπειρία τους ως εξής:

«Παρά την πρώτη απογοήτευση που βιώσαμε για το ειδικό καθεστώς, το οποίο εφαρμόστηκε φέτος στην όλη διαδικασία μπορούμε να ομολογήσουμε,ότι η Βουλή των Εφήβων απετέλεσε μια μοναδική και εξαιρετικά προσοδοφόρα εμπειρία.

Πώς θα μπορούσε άλλωστε να μην ήταν, όταν υπό συνθήκες πλήρους ελευθερίας, παιδιά απ’όλη την Ελλάδα δύνανται να πραγματεύονται προβλήματα που απασχολούν την χώρα μας με απώτερο σκοπό την μεταλαμπάδευση και διακίνηση ιδεών και απόψεων.
Πέτρος Μήτσης
Πιο συγκεκριμένα, ως έφηβοι βουλευτές αναλωθήκαμε σε θέματα που αφορούσαν την ύπαρξη δημοκρατίας στο σύγχρονο σχολείο, στην εφαρμογή και διεκπεραίωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καταπιαστήκαμε με ποικίλες εκφάνσεις του πολιτισμού,με το περβάλλον, την ψηφιακή εποχή αλλά ακόμα και την διάχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης στις μονάδες του συνόλου.

Όλα αυτά λοιπόν πραγματοποιήθηκαν στο σύντομο χρονικό διάστημα των τεσσαρων ημερών (6-10 Ιουλίου 2017) σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους της Βουλής, παρουσία ειδικών με τους οποίους είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και αφού προβληματιστήκαμε τόσο με τις δικές τους απόψεις, όσο και των συμμαθητών μας, καταλήξαμε σε συμπεράσματα για τα προβλήματα που ταλανίζουν και χαρακτηρίζουν την γενιά μας. Άξια λόγου ,προφανώς και εύλογα γιατί, ήταν και η εμπειρία της Ολομέλειας.

Σίγουρα το να κάθεσαι στα έδρανα του Κοινοβουλίου και να συνδιαλέγεσαι με μεγάλου βεληνεκούς πολιτικούς για θέματα μείζονος σημασίας , θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένο στις μνήμες όλων.

Πόσω μάλλον, εάν αναλογιστούμε και το νεαρό της ηλικίας.

Εν κατακλείδι,ο θεσμός της Βουλής των Εφήβων,αποτελεί πλέον θεσμικά αναπόσπαστο στοιχείο της λειτουργίας του Κοινοβουλίου,ως αποκρυστάλλωμα δημοκρατίας και ευχόμαστε την καθολική καθιέρωσή του σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας,αλλά και την επάξια εκπροσώπηση του νομού μας στο μέλλον, εάν και εφ’ όσον επανέλθει η κανονικότητα στην όλη διαδικασία».

Περισσότερα

Δεν ξεχνώ τα Τέμπη «Ποτέ Ξανά»

Το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα, κόπηκε το νήμα της ζωής για τουλάχιστον 57 ανθρώπους στη φονική σύγκρουση των δύο τρένων στα […]

Ο Φαρμακευτικό Σύλλογος Κιλκίς συμμετέχει στις διαμαρτυρίες για τους νεκρούς των Τεμπών με τρίωρη στάση εργασίας

Το διοικητικό συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κιλκίς αποφάσισε κατά πλειοψηφία τη συμμετοχή του συλλόγου στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην […]

Δείτε ακόμα