Αθλητισμός

Λίγο ήθελε ο ΓΑΣ Κιλκίς να κάνει την έκπληξη με την προτωπόρο ΑΕΚ (28-29)

Σ’ αυτόν τον αγώνα την μόνη διακριτή διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων συνιστούσαν… οι φανέλλες τους!
Διότι, όσον αφορά στην δυναμικότητά τους, στο μεν πρώτο ημιχρόνιο η πανίσχυρη τα τελευταία χρόνια, φετινή πρωτοπόρος και περυσινή πρωταθλήτρια ΑΕΚ, έδειξε κατά διαστήματα μόνο να υπερτερεί κατά τι έναντι του ΓΑΣΚ, στην δε επανάληψη οι ουδέτεροι θεατές διερωτώνταν …ποιά είναι η κορυφαία, βλέποντας αυτήν με τα κόκκινα μπλε, δηλαδή… την κιλκισιώτικη, να έχει «το πάνω χέρι» σε όλα!
Πράγματι, ο ΓΑΣΚ όχι μόνο δεν επηρεάσθηκε από ονόματα και φανέλλες, αλλά αφ’ ενός μεν δεν «παράτησε» τον αγώνα, ακόμη και όταν βρέθηκε να υπολείπεται κατά… οκτώ τερμάτων στο 26’ (12-20) και να ηττάται με 14-20 στο ημιχρόνιο, αλλά και «τα έδωσε όλα» όχι γιά ήττα με αξιοπρεπή διαφορά, αλλά… γιά την ανατροπή!
Έτσι, μετά το 15-21 στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρονίου και το 17-23 στο 36’, το κιλκισιώτικο συγκρότημα έπιασε «εκρηκτική» απόδοση και, έχοντας κάτω από τα δοκάρια έναν Τριανταφύλλου… από τα παλιά και δημιουργώντας συνεχή «ρήγματα» στην άμυνα του αθηναϊκού, κατάφερε να φτάσει… στην ανατροπή με 24-23!
Στο σημείο εκείνο η ΑΕΚ, που κατά το προαναφερθέν διάστημα βρέθηκε σε κατάσταση πανικού, αντέδρασε όπως αρμόζει πραγματικά σε κορυφαία ομάδα, και με «όπλο» την πείρα και την ποιότητα των παικτών της «πάτησε φρένο», ανασυντάχθηκε και ξαναμπήκε «γερά» στην «μάχη».
Ωστόσο, ο ΓΑΣΚ είχε πάρει φόρα και συνέχισε να παίζει με πάθος, πείσμα και αποφασιστικότητα, παρουσιάζοντας «εικόνα» αντάξια της ιστορίας και του καταξιωμένου ονόματός του.
Στα επόμενα δεκαπέντε λεπτά οι ομάδες «έδωσαν τα ρέστα τους» στην άμυνα, «βρίσκοντας» ελάχιστες φορές τον «δρόμο» προς τα δίχτυα, και στο 57.30 η κιλκισιώτικη προηγήθηκε με 27-26.
Τότε, όμως, δέχθηκε το πρώτο καίριο «πλήγμα» από τα αρκετά «φαλτσοσφυρίγματα» ή παραλείψεις των διαιτητών Νάσκου και Λινάρδου, που άφησαν παράπονα και στα δύο συγκροτήματα. Ήταν η πέρα γιά πέρα εξεζητημένη και άδικη δίλεπτη αποβολή του «στυλοβάτη» του ΓΑΣΚ Δημάκη λιγότερο από δύο λεπτά πριν την λήξη του αγώνα, κάτι που εξανάγκασε το κιλκισιώτικο συγκρότημα να ολοκληρώσει τον αγώνα με αριθμητικό μειονέκτημα. Και σε τέτοιους αγώνες, μεταξύ ομάδων τέτοιας δυναμικότητας το αριθμητικό μειονέκτημα αποβαίνει συνήθως καθοριστικό εις βάρος της ομάδος που συνεχίζει μ’ αυτό.
Και ενώ οι Κιλκισιώτες, παίζοντας ως στελέχη πραγματικά μεγάλης ομάδας κατάφεραν να αντιδράσουν και να περιορίσουν τις συνέπειες στην απλή ισοφάριση από πλευράς ΑΕΚ σε 28-28, ήλθε το δεύτερο και τελειωτικό πλήγμα από την διαιτησία γιά να στερήσει από τον ΓΑΣΚ και αυτήν την, έστω μικρότερη, χαρά της ισοπαλίας με την μεγάλη την τελευταία τριετία ΑΕΚ.
Ήταν το… ανύπαρκτο πέναλτυ εις βάρος της ομάδας του Κιλκίς, με το οποίο… τρία δευτερόλεπα πρν την λήξη (!) ο πολύπειρος διεθνής Αλβανός, επιδεικνύοντας παροιμιώδη ψυχραιμία, σημείωσε το νικητήριο τέρμα της ΑΕΚ και έφερε την λύτρωση στο αθηναϊκό συγκρότημα.
Κατ’ αυτόν τον τρόπο η «λίγη» γιά ένα τέτοιο αγώνα διαιτησία, εμφορούμενη ίσως από «τύψεις» γιά προηγηθέντα λάθη της εις βάρος της ΑΕΚ θέλησε να «επανορθώσει» με… νέα λάθη εις βάρο του ΓΑΣΚ, που, ωστόσο, υπήρξαν μοιραία γι’ αυτόν όσον αφορά στην έκβαση του αγώνα.
Η ΑΕΚ, δεδομένου ότι στο πρώτο ημιχρόνιο έδειξε, ότι σέβεται και δεν υποτιμά τον αντίπαλό της, λίγο έλειψε να «πληρώσει» ακριβά την επανάπαυσή της στις αρχές της επανάληψης, πιστεύοντας προφανώς ότι είχε προκαλέσει ψυχολογική κατάρρευση του ΓΑΣΚ. Μία επανάπαυση, που ίσως να οφείλεται σε ελλιπή γνώση των πραγματικών δυνατοτήτων του νεανικού κιλκισιώτικου συγκροτήματος, και φαίνεται ότι ωρισμένες μέτριες εμφανίσεις του σε προηγούμενους αγώνες λειτούργησαν ως «στάχτη στα μάτια» της.
Γιά τον ΓΑΣΚ είναι ευτύχημα που έδειξε αυτές τις δυνατότητες σ’ αυτόν τον αγώνα, διότι αφ’ ενός μεν υπενθύμισε το ότι παραμένει στην «αφρόκρεμα» του αθλήματος ανεξαρτήτως της λόγω ειδικών συνθηκών συγκυριακής υποχωρήσεώς του στο δεύτερο «πλάνο» του «προσκηνίου», αφ’ ετέρου δε πέρασε μήνυμα προς τις άλλες ομάδες, ότι δεν πρέπει να υπολογίζουν στην δική του θέση, όσον αφορά στις βαθμολογικές επιδιώξεις τους.
Αυτήν την φορά, λοιπόν, συνέβη το αντίθετο σε σύγκριση με κάποιους αγώνες του πρόσφατου παρελθόντος: Ο ΓΑΣΚ κέρδισε τις εντυπώσεις, παρ’ όλο που έχασε τον αγώνα.
Και τούτο συνέβη… στον «σωστό» αγώνα, έστω και αν αυτός θα μπορούσε να είναι και νικηφόρος, αν έλιπε ο αστάθμητος παράγοντας της κακής διαιτησίας.
Οι συνθέσεις:
ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ: Τριανταφύλλου, Κυπραίος 4, Γρηγοριάδης 6, Δημάκης 4, Μέγκας 2, Τζιόκας 1, Δεληγιάννης 11, Α.Παπαδόπουλος, Π.Παπαδόπουλος, Δούγιας.
ΑΕΚ ΑΘΗΝΩΝ: Καφφάτος (Τσιλιμπάρης), Γεωργιάδης 7, Μπακαούκας, Ράξεβιτς 1, Σανίκης 2, Αλβανός 5, Καρυπίδης 10, Ζούγιοβιτς, Οικονόμου, Νικολαϊδης 1, Παπαδιονυσίου 1.
Τα πλήρη αποτελέσματα
Διομήδης Άργ.-Φοίβος Συκ. Θεσ. 34-15
Αέροπος Εδ.-Αρχέλας Κατ. 36-29
ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ-ΑΕΚ Αθ. 28-29
ΠΑΟΚ Θεσ.-ΑΣΕ Δούκα 23-23
ΧΑΝ Θεσ.-Αναγέννηση Λουτρ. 22-22
Φίλιππος Βερ.-Ποσειδών Λουτρ. 22-34
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (15η αγωνιστική)
1. ,ΑΕΚ,493-344,29,
2. ,Διομήδης Άργους,446-329,26,
3. ,ΠΑΟΚ,398-365,21,
4. ,Ποσειδών Λουτρακίου,403-363,20,
5. ,ΑΣΕ Δούκα,350-329,19,
6. ,ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ,335-354,15,
7. ,Αέροπος Εδεσσας,366-401,12,
8. ,Φοίβος Συκεών,330-403,11,
9. ,Αναγέννηση Βύρωνα,329-361,9,
10.,Φίλιππος Βέροιας,345-404,7,
11.,ΧΑΝ Θεσσαλονίκης,347-396,6,
12.,Αρχέλαος Κατερίνης,351-444,5,
Η επομένη ημέρα (Τετάρτη 5.3.14)
Φοίβος Συκ. Θεσ.-ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ
Αρχέλαος Κατ.-Διομήδης Άργ.
ΑΕΚ Αθ.-ΠΑΟΚ Θεσ.
ΑΣΕ Δούκα-ΧΑΝ Θεσ.
Αναγέννηση Βύρ.-Φίλιππος Βερ.
Ποσειδών Λουτρ.-Αέροπος Εδ.

Δείτε τα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα

Περισσότερα
Δείτε ακόμα