Κοινωνία

Φωνή διαμαρτυρίας κατοίκων γιά τα αδέσποτα στους Άνω Αποστόλους

Κείμενο διαμαρτυρίας γιά το οξύ πρόβλημα με τα αδέσποτα τετράποδα στο χωριό υπογράφουν κάτοικοι των Άνω Αποστόλων, που είναι γονείς ανηλίκων τέκνων.
Στην διαμαρτυρία, που απευθύνεται προς αρμόδιες αρχές και φορείς, αναφέρονται τα εξής:
«Είμαστε μόνιμοι κάτοικοι του οικισμού Άνω Απόστολοι Κιλκίς, όλοι γονείς ανήλικων παιδιών. Με την παρούσα καταγγελία μας εκφράζουμε την αγωνία μας γιά την υγεία και την σωματική ακεραιότητα των παιδιών μας από το γεγονός ότι στον οικισμό μας κυκλοφορεί μεγάλος αριθμός αδέσποτων σκυλιών (τουλάχιστον έξι, μερικά από τα οποία φέρουν στο τρίχωμά τους εμφανή τα ίχνη ασθενειών).
Έχουμε επανειλημμένα απευθυνθεί στο αστυνομικό τμήμα Μαυρονερίου, το οποίο με έγγραφά του προς τον δήμο Κιλκίς (αριθμ. Πρωτ. 9009/20/77 β/ 21-5-2012 και 9009/20/77 β /5-4-2013) έχει ενημερώσει το δήμο Κιλκίς και έχει διαβιβάσει τα παράπονα και τις διαμαρτυρίες μας.
Δυστυχώς, όμως η κατάσταση χειροτερεύει και κανένα μέτρο δεν έχει ληφθεί από τους αρμόδιους. Οι μέχρι σήμερα διαμαρτυρίες μας αποτελούν κυριολεκτρικά «φωνή βοώντος εν τη ερήμω». Επειδή σύμφωνα με την διάταξη του άρθρου 9 παραγρ. 1 του Ν. 4039/2012 οι Δήμοι υποχρεούνται να μεριμνούν γιά την περισυλλογή και την διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς με συνεργεία τα οποία αποτελούνται από κατάλληλα εκπαιδευμένα προς τούτο πρόσωπα.
Επειδή οι Διευθύνσεις Κτηνιατρικής των Περιφερειών και Περιφερειακών Ενοτήτων καθώς και οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες ή τα Γραφεία Γεωργικής Ανάπτυξης των Δήμων είναι αρόδιες αρχές εφαρμογής και ελέγχου των κανόνων προστασίας των ζώων και του συστήματος της καταγραφής τους.
Για τους παραπάνω λόγους διαμαρτυρόμενοι.
Γιά την πλήρη αδιαφορία των αρμοδίων και την συνέχιση της υφιστάμενης απαράδεκτης και επικίνδυνης κατάστασης.
Ζητούμε την λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την περισυλλογή και διαχείριση των αδέσποτων σκυλιών που κυκλοφορούν στον οικισμό Άνω Αποστόλων Κιλκίς και δημιουργούν αφόρητη κατάσταση για εμάς και τα παιδιά μας».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα