Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

Απαράδεκτη συμπεριφορά

Δεν στέγνωσε το μελάνι από το πρόσφατό μας σχόλιο για την δυσκολία διαμόρφωσης «φιλοζωϊκής συνείδησης» με αφορμά το οξύ πρόβλημα των αδέσποτων ζώων, κυρίως σκύλων, στον νομό μας και τις επιθέσεις τους κατά πολιτών στην περιοχή της Αξιούπολης και δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε με τον πλέον οδυνηρό τρόπο.

Ασυνείδητος κάτοικος της επίμαχης περιοχής λαμβάνοντας «τον νόμο στα χέρια του» φρόντισε να εξοντώσει με τον πλέον απάνθρωπο τρόπο ένα σκυλάκι χορηγώντάς του φώλα.

Μια εντελώς απαράδεκτη συμπεριφορά, που όχι μόνον αναδεικνύει τα πιο άρρωστα ένστικτα του δράστη, αλλά ήλθε να εφαρμοστεί σε ένα οικόσιτο σκυλί που διαβιούσε σε περιφραγμένο οικόπεδο με όλους τους προβλεπόμενους σύγχρονους κανόνες διαβίωσης.

Δυστυχώς όσο δεν υπάρχει δραστική αντιμετώπιση του προβλήματος από τους καθ΄ύλην θεσμικούς φορείς, τις κατά τόπους δημοτικές αρχές το φαινόμενο εμφάνισης δυσάρεστων περιστατικών με επιθέσεις αδέσποτων σκύλων κατά μικρών παιδιών και ακραίες συμπεριφορές «αντιποίνων» με εξόντωση σκυλιών ακόμη και μη αδέσποτων θα συνεχίζεται.

Η λύση είναι μια και γνωστή σε όλους με την ίδρυση και λειτουργία σύγχρονων κυνοκομίων μόνον που οι σχετικοί πόροι δυστυχώς δεν επαρχούν.

Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι μπορούν να γίνουν ανεκτές από οποιαδήποτε κοινωνία πρακτικές εξόντωσης ζώων από ασυνήδειτους.

Περισσότερα

Φωτοσχόλιο

Μετά την εκλογή Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης στο δήμο Παιονίας

Έγκριση χωρίς… αποσπάσεις

Να ενταχθεί το τμήμα ελέγχου διαβατηρίων (ΤΕΔ) του μεθοριακού σταθμού Ευζώνων στις υπηρεσίες τουριστικού ενδιαφέροντος της Ελληνικής Αστυνομίας. Βάσιμο και […]

«Οι μόνοι χωρίς κολυμβητήριο»

H ομιλία του σε πρόσφατη εκδήλωση του κόμματός του «Νίκη» αφορούσε στα γενικά θέματα. Όμως, ο Δημήτρης Νατσιός δεν λησμονεί… […]

Δείτε ακόμα