Ελλάδα

Γ.Φλωρίδης για Νέα Φιλαδέλφεια: “Το κράτος Δικαίου λειτουργεί σε όλα τα επίπεδα”

Ιδιαίτερα σαφές ήταν το μήνυμα με αφορμή τα επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη κατά την συνάντηση που είχε με τον ομόλογό του Υπουργό της Κροατίας, κ. Ivan Malenica, ο οποίος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τη δολοφονία του 29χρονου.

«Το κράτος Δικαίου στην Ελλάδα λειτουργεί σε όλα τα επίπεδα» τόνισε ο κ. Φλωρίδης, γεγονός που αποδέχθηκε ο Κροάτης ομόλογός του. Παράλληλα, ο Έλληνας υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι «αναμένουμε τα αποτελέσματα των ερευνών με σεβασμό στην ανεξαρτησία της ελληνικής Δικαιοσύνης και οφείλουμε να εμπιστευτούμε την κρίση της».

Ο κ. Φλωρίδης διευκρίνισε επίσης ότι η έρευνα διεξάγεται πολύ προσεκτικά. Ο κ. Malenica εξέφρασε την προθυμία των αρμόδιων κροατικών αρχών να συνδράμουν στις έρευνες των ελληνικών αρχών, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη του στην ελληνική Δικαιοσύνη.

Συνάντηση Μητσοτάκη- Πλένκοβιτς

Είχε προηγηθεί η συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Κροάτη ομόλογό του, Αντρέι Πλένκοβιτς.

Εκτός από τη συζήτηση για τις διμερείς σχέσεις και τις περιφερειακές εξελίξεις για  τα Δυτικά Βαλκάνια και θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, δεν θα μπορούσε να μην βρεθούν στο επίκεντρο και τα πρόσφατα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια που οδήγησαν στο θάνατο του 29χρονου και την προφυλάκιση δεκάδων οπαδών – χούλιγκανς όπως λέγεται – της κροατικής ομάδας.

Ο Πρωθυπουργός της Κροατίας εξέφρασε στον Πρωθυπουργό τα συλλυπητήριά του για τη δολοφονία του φιλάθλου στη Νέα Φιλαδέλφεια και την εμπιστοσύνη του στην ελληνική Δικαιοσύνη. Σχετικά με το ζήτημα της προσωρινής κράτησης Κροατών, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να βρίσκονται σε επικοινωνία για σχετική ενημέρωση.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Ούτε λόγος… γιά «ισοπαλία»!

Για όσους πιστεύουν, ότι το ανωτέρω φωτογραφικό στιγμιότυπο είναι «τραβηγμένο» από κάποιο εκλογικό κέντρο, όπου πρόκειται να διενεργηθούν δημοτικές εκλογές, […]

Βασίλης Ρόκος: Η Κεντρική Μακεδονία αθωράκιστη στις προ των πυλών μεγάλες καταστροφές- Περιβάλλον και ανθρώπινες ζωές στο συρτάρι της απερχόμενης περιφερειακής διοίκησης»

«Προτεραιότητά μας η προστασία του περιβάλλοντος» διατυμπανίζει η απερχόμενη διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, δυστυχώς όμως για το περιβάλλον και […]