Αρθρογραφία

Εύχομαι να είστε γενναίοι

Το αγόρι, ο τυφλοπόντικας, η αλεπού και το άλογο. Τίτλος βιβλίου.

Γράφει ο Αθανάσιος Τατάρογλου

Πρόσφατα είδα ένα μικρό μήκους κινούμενο σχέδιο, το οποίο ήταν η οπτικοποίηση ενός πολύ μικρού μέρους του βιβλίου του Τσάρλι Μακέσι, «Το αγόρι, ο τυφλοπόντικας, η αλεπού και το άλογο». Ένα υπέροχο βιβλίο με πολύ όμορφους διαλόγους από την πιο αλλόκοτη παρέα. Σε αυτό το σύντομο βιντεάκι, η αλεπού ρωτάει το άλογο «και ποιο είναι το πιο γενναίο πράγμα που έχεις πει ποτέ;», για να αποκριθεί το άλογο τη λέξη «βοήθεια».

«Το να ζητάς βοήθεια, δεν σημαίνει ότι τα παρατάς, ίσα ίσα σημαίνει ότι αρνείσαι να το βάλεις κάτω», συνέχισε το άλογο. Και αυτό είναι που θέλω να ευχηθώ για το καινούργιο χρόνο που μας βρήκε, κάπως κουρασμένους θαρρώ και κάπως εξαντλημένους, έχοντας μεγάλη ανάγκη για ανεμελιά και ηρεμία. Εύχομαι λοιπόν να είστε γενναίοι κι εσείς. Να ζητάτε βοήθεια. Βοήθεια από ειδικούς όταν αισθάνεστε πως τα πράγματα ξεφεύγουν, βοήθεια από τους ανθρώπους που σας αγαπούν όταν ξεχνάτε ποιοι είστε και τι έχετε καταφέρει μέχρι σήμερα. Βοήθεια από εκείνους που αποτελούν στηρίγματα για εσάς όταν αισθάνεστε πως χρειάζεστε να ξαποστάσετε λίγο, πριν συνεχίσετε να είστε γενναίοι και πάλι.

Γιατί το να ζητάς βοήθεια δε σε κάνει αδύναμο, αλλά πεισματάρη. Αυτό μας διδάσκει ο διάλογος από το υπέροχο αυτό βιβλίο. Σε κάνει γενναίο, σε κάνει να συνεχίσεις να παλεύεις για να φτάσεις έναν στόχο, να πραγματοποιήσεις ένα όνειρο, να προσπαθήσεις για κάτι που πιστεύεις πως αξίζει. Σε κάνει ζωντανό. Σου δίνει νόημα.

Εύχομαι να είστε γενναίοι σε ότι θέλετε να πετύχετε, να είστε γενναίοι για τους ανθρώπους που αγαπάτε, γενναίοι για τους ίδιους σας τους εαυτούς. Να σας φροντίζετε, να σας προσέχετε, να βάζετε τα όρια σας στους άλλους, ώστε να μην κάνετε κακό στις ψυχές σας, να κάνετε πράγματα που σας δίνουν χαρά στη ψυχή και αγάπη στη καρδιά και να μην αφήνετε να βάλει κανείς μέσα σας αρνητικά συναισθήματα.

Εύχομαι κι ελπίζω όλοι οι άνθρωποι να ζητούν και να παίρνουν την βοήθεια που έχουν ανάγκη. Να είμαστε πιο γενναίοι αυτή τη χρονιά για να μην μείνει κανείς μόνος του την επόμενη. Να μην παρατήσει κανείς το όνειρο του και όλοι μαζί, με κατανόηση, σεβασμό και αλληλοβοήθεια να ξεπεράσουμε διαφορές και εγωισμούς και να καταφέρουμε να είμαστε πιο μαζί, πιο δυνατοί, πιο γενναίοι. Καλή χρόνια.

Αν θέλετε να διαβάσετε περισσότερα άρθρα μου, πατήστε εδώ.


Μπορείτε να υποστηρίξετε τη δουλειά μου, κάνοντας κλικ εδώ

Buy Me a Coffee at ko-fi.com

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Αικ.Παναγιωτίδου-Φραγγίδου: «Καθοριστική και στον νομό η συμβολή του ΕΕΣ στην διάδοση της εθελοντικής αιμοδοσίας»

Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται έντονη κινητικότητα στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας ή νομού Κιλκίς. Ειδικότερα, το περιφερειακό […]

Φωτοσχόλιο

Συνάντηση Σούλη Καζαντζίδη και Γιώργου Αυτιά μετά την ανακοίνωση των υποψηφίων γιά της ευρωεκλογές