Φωτογραφία της Ημέρας

«Αχτίδα» ζωής και ελπίδας

Τους τελευταίους μήνες της πανδημίας του νέου κορωνοϊού η ψυχή όλων έχει «μαυρίσει» από τα συνεχή θλιβερά αγγέλματα απώλειας οικείων ανθρώπων, που “έπεσαν θύματά του».
Το ίδιο κλίμα και στα μέσα ενημέρωσης, με δημοσιεύματα και αναρτήσεις γιά συμπολίτες, που έχασαν την «μάχη» κατά του αόρατου «εχθρού», αλλά και γιά τα συνεχή «απαγορευτικά», τα λαμβανόμενα μέτρα, την κατάσταση στις δομές υγείας, τις επιπτώσεις στην οικονομική και κοινωνική ζωή καθώς και στην ψυχολογία του κόσμου.
Και αίφνης έρχεται από την μαιευτική κλινική μία ασυνήθιστη ευχετήρια «κάρτα» γιά τις Γιορτές, σαν «λάμψη» που «ακυρώνει» το «σκοτάδι» και ενεργεί σαν «βάλσαμο» στις «πληγές», που «άνοιξε» ο νέος κορωνοϊός.
Ύστερα από τόσους θανάτους, να ‘τες τέσσερες «μαζεμένες» γεννήσεις στην μαιευτική κλινική του νοσοκομείου Κιλκίς, και μαζί να ‘την η “ηλιαχτίδα” ζωής και ελπίδας, σε ένα χαρμόσυνο μήνυμα αισιοδοξίας.
«Πηγή» και αποστολείς το προσωπικό της κλινικής, με την πρωτότυπη ιδέα της …τετραπλής βρεφικής εκδοχής του …διεθνούς Αη – Βασίλη, και οι ίδιοι οι ευτυχείς γονείς, με την συναίνεσή τους στην πιό πρωτότυπη έκφραση ευχών γιά τις Γιορτές του Αγίου Δωδεκαημέρου.
Και οι δύο «συνυπογράφουν το σαφές μήνυμα, ότι η ζωή θα συνεχιστεί και μετά την πανδημία, και οι όμορφες στιγμές θα ξαναγίνουν καθημερινότητα.
Γι΄αυτό και στην προκειμένη περίπτωση οι ευχές έχουν ουσιαστικό περιεχόμενο και νόημα».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Βελτιωτικές αλλαγές

Μετά τις βελτιωτικές αλλαγές στο δημοτικό πάρκο – «Κήπος» του Κιλκίς για την καλύτερη αισθητική και λειτουργική εικόνα του χώρου […]

Και οι συμμαθητές παρόντες

Εκτός από θεσμικούς, πολιτιστικούς και θεσμικούς παράγοντες στην ημερίδα το παρόν στην παρουσίαση του μεταπτυχιακού για την τουριστική ανάπτυξη της […]