Αθλητισμός

«Δείχνει χαρακτήρα» … και στα «δύσκολα» ο Εθνικός Ν.Αγιονερίου

Ούτε οι σημαντικές απουσίες των τιμωρημένων Κουτσίδη και Γραικού, του τραυματία Παλιάτσου και του νεοσύλλεκτου Σπυρόπουλου, ούτε… η γαστρεντερίτιδα που ταλάνιζε τουλάχιστον πέντε παίκτες του ούτε ο αξιόμαχος Ηρακλής Αμπελοκήπων στάθηκε δυνατόν να ανακόψουν την προέλαση του Εθνικού Νέου Αγιονερίου και την πορεία του προς μιάν ακόμη νίκη.
Ετσι, παίζοντας με ασίγαστο πάθος και αποφασιστικότητα, και ανεπηρέαστη και από το δριμύ ψύχος η ομάδα του νομού Κιλκίς κέρδισε και αυτόν τον αγώνα με 1-0 και έμεινε μόνη στην τέταρτη θέση της κατάταξης του πρωταθλήματος α’ ομίλου γ’ εθνικής κατηγορίας, σε έναν ευχάριστο «επίλογο» του πρώτου γύρου. Το τέρμα σημείωσε ο Χασάνογλου στο 30’ με κατ’ ευθείαν κόρνερ.
Ο Εθνικός διατήρησε την εδαφική υπεροχή κατά περισσότερα και μεγαλύτερα διαστήματα, ενώ όποτε πιέσθηκε από τον Ηρακλή «έδειξε χαρακτήρα και στην άμυνα, η οποία αγωνιζόταν με την πρόσθετη σιγουριά που προσέφερ η σταθερότητα του τερματοφύλακα Καλογεράκη, ο οποίος επενέβη σωτήρια σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις (7’, 18’ 79’).
Πάντως το κιλκισιώτικο συγκρότημα θα μπορούσεε να είχε φτάσει με περισσότερη άνεση στην επιτυχία, αν δεν στεκόταν άτυχο στις φάσεις του 30’ και του 80’, όταν από προσπάθειες των Μήτσικα και Πεχλιβάνη αντιστοίχως η μπάλλα προσέκρουσε στις δοκούς.
Επίσης, έχασε… την ευκαιρία του αγώνα με τον Σπάσιτς στο 88’ ένα χρονικό σημείο κατά το οποίο ήλεγχε τον αγώνα και που διαχειριζόταν όπως έπρεπε, ώστε να μην χάσει το «εύθραυστο προβάδισμα».
Κατ’ αυτόν τον τρόπο ο Εθνικός προσέθεσε άλλη μία δίκαιη νίκη στο ενεργητικό του, δείχνοντας ότι η μέχρι στιγμής επιτυχής πορεία του μπορεί να έχει ανάλογη συνέχεια στον δεύτερο γύρο.
Η σύνθεση:
Καλογεράκης, Πανανός, Αποστολάς, Μιλκούδης, Καρασίμος, Πεχλιβάνης, Χαραλαμπίδης, Σοϊλεμεζίδης, Μήτσικας, Χασάνογλου (46’ Καρπούζης), Σπάσιτς.
•Η επόμενη αγωνιστική ημέρα:
Κυριακή 2.2.14, 15.00, Δόξα Πετρούσης – Εθνικός Νέου Αγιονερίου

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Δεν ξεχνώ τα Τέμπη «Ποτέ Ξανά»

Το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα, κόπηκε το νήμα της ζωής για τουλάχιστον 57 ανθρώπους στη φονική σύγκρουση των δύο τρένων στα […]

Έγκριση χωρίς… αποσπάσεις

Να ενταχθεί το τμήμα ελέγχου διαβατηρίων (ΤΕΔ) του μεθοριακού σταθμού Ευζώνων στις υπηρεσίες τουριστικού ενδιαφέροντος της Ελληνικής Αστυνομίας. Βάσιμο και […]