Αθλητισμός

Παγκόσμια πρωταθλήτρια στην άμμο η Κιλκισιώτισσα χειροσφαιρίστρια Ευγενία Σαμολαδά

Πρωταθλήτρια κόσμου ανεδείχθει η εθνική ομάδα χειροσφαίρου στην άμμο ή «μπητς χάντμπωλ» γυναικών, πραγματοποιώντας εξαιρετική συνολική εμφάνιση στους αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος, που διεξήχθησαν το διάστημα 21-29.7.18, στην ρωσική πόλη Καζάν.

«Μερτικό» σ΄αυτήν την σημαντική διάκριση λαμβάνει δικαίως και η… χειροσφαιρούπολη του Κιλκίς, καθώς στα στελέχη του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος συγκαταλέγεται η κιλκισιώτισσα Ευγενία Σαμολαδά.

Η 18χρονη διεθνής είναι «γέννημα» του χειροσφαιρικού «φυτωρίου» του Κιλκίς έχοντας ξεκινήσει πριν σχεδόν μια δεκαετία από τα τμήματα υποδομής του ΑΜΣ «Πόντιοι Κιλκίς ΄89».

Η αναστολή της δραστηριότητας γυναικείου χειροσφαίρου σε τοπικό επίπεδο υπεχρέωσε την πολυσύνθετη και ταλαντούχα Ευγενία σε εσωτερική αθλητική μετανάστευση , καθώς εντάχθηκε στην δύναμη του πρωταγωνιστή τα τελευταία χρόνια ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης, του οποίου αποτελεί βασικό στέλεχος.

Ήδη ανακοινώθηκε η ανανέωση της συνεργασίας της με τον Δικέφαλο του Βορρά, ενώ μετά τις διακρίσεις και επιτυχίες στην άμμο, «βάζει πλώρη» για αντίστοιχες στην αίθουσα.

Την συνοδεύουν οι ευχές όλων των φίλων του κιλκισιώτικου χειροσφαίρου για… πολλούς ακόμη «κρίκους» την «αλυσίδα» επιτυχιών και διακρίσεων και όσο το δυνατόν πλατύτερη, ακόμη και πέρα των συνόρων, καταξίωση.
Ευγενία… εύγε, και ό,τι καλύτερο παντού.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Β.Ρόκος: «Fly Over- Οι Θεσσαλονικείς έχουν πληρώσει πολλές φορές το τίμημα να παίρνουν άλλοι αποφάσεις για την πόλη»

Στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Πρωτοβουλία Κατοίκων Μαλακαπής, Πυλαίας, Κρυονερίου, ο Σύνδεσμος Κωνσταντινοπολιτών, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης και η […]