Αθλητισμός

«Με την πλάτη στον τοίχο» ο Εύαθλος μετά την ήττα με Πανεδεσσαικό

Με εντός έδρας ήττα με 70-60 από τον Πανεδεσσαϊκό ξεκίνησε ο Εύαθλος/Μακεδόνες Πολυκάστρου στην διαδικασία των τελικών κατατακτηρίων αγώνων γιά την κατάκτηση του τίτλου του καλαθοσφαιρικού πρωταθλήματος α’ κατηγορίας Κ.Μακεδονίας και την άνοδο στην γ’ εθνική.
Η ομάδα του Πολυκάστρου «πλήρωσε» κατ’ αρχάς το υπέρμετρο άγχος των παικτών της, εξ αιτίας του οποίου «κόλλησε» κατά το πρώτο ημιχρόνιο στην μετριότητα, κάτι που εκμεταλλεύθηκε η της Εδέσσης, χωρίς να πείσει ότι είναι καλύτερη και πήγε στα αποδυτήρια με θετική διαφορά επτά πόντων.
Εν συνεχεία ο Εύαθλος/Μακεδόνες «προδόθηκε» από την κόπωση της υπερπροσπάθειας χάρη στην οποία περί τα μέσα της επανάληψης κατάφερε να ισοφαρίσει και με την λήξη του δευτέρου δεκαλέπτου να υπολείπεται μόλις δύο πόντων έναντι του Πανεδεσσαϊκού.
Εξ αιτίας της κοπώσεως, που κατέστη εμφανής στο τελευταίο δεκάλεπτο, το πολυκαστρινό συγκρότημα δεν κατάφερε να επωφεληθεί του εδεσσαϊκού με πέντε φάουλ και ενός λόγω τραυματισμού, οπως σε όλη την διάρκεια του αγώνα δεν κατάφερε να εκμεταλλευθεί την ένθερμη ηθική υποστήριξη του φιλάθλου κόσμου της περιοχής, που κατέκλυσε το κλειστό γυμναστήριο και δημιούργησε εκπληκτική ατμόσφαιρα συμπαράστασης.
Ο Πανεδεσσαϊκός επέδειξε μεγαλύτερη ψυχραιμία και αποφασιστικότητα στο τέλος, πέτυχε να εξουδετερώσει τους παίκτες-«κλειδιά» του Ευάθλου/Μακεδόνων και έφτασε δικαίως στην νίκη.
Κατ’ αυτόν τον τρόπο γιά την ομάδα του Πολυκάστρου αποτελεί πλέον «μονόδρομο» η νίκη στην Εδεσσα το προσεχές Σάββατο, ώστε να ισοφαρίσει στην σειρά των αγώνων και να διεκδικήσει τον τίτλο στον τρίτο και τελευταίο που σ’ αυτήν την περίπτωση θα διεξαχθεί και πάλι στο Πολύκαστρο.
Τα δεκάλεπτα:
12-18, 16-17 (ημιχρόνιο 28-35)
16-11, 16-24 (τελικό 60-70)
Η σύνθεση:
Μ.Γκαντίδης 4, Ημερίδης 11 (1τρ.), Σιώπκας 2, Πούλος 6, Κούτουλας 9, Γ.Παπαδόπουλος 12, Πολυχρονίδης 12 (2τρ.), Κουλούκης 4, Ζεϊμπεκίδης, Καραστογιάννης.
-Η επομένη αγωνιστική ημέρα:
Σάββατο 3.5.14, 18.00, Πανεδεσσαϊκός-Εύαθλος/Μακεδόνες Πολυκάστρου

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Τα αυτονόητα!

Διαβάζουμε τα δελτία τύπου που στέλνουν της τελευταίες ημέρες ο δήμος Κιλκίς και η περιφερειακή ενότητα Κιλκίς κάνοντας αναφορά στην […]