Αθλητισμός

Ανώδυνη ήττα στην Νάουσα γιά τον Εύαθλο/Μακεδόνες με 63-61

Ανώδυνη ήττα με 63-61 υπέστη στην Νάουσα από την αντίστοιχη του τοπικού Ζαφειράκη, η καλαθοσφαιρική ομάδα του Ευάθλου/Μακεδόνων Πολυκάστρου, η οποία παρέμεινε ακλόνητη στην κορυφή της κατάταξης του πρωταθλήματος α’ κατηγορίας Κ.Μακεδονίας.
Το πολυκαστρινό συγκρότημα ξεκίνησε καλύτερα, και έως και το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου διατηρούσε σταθερό προβάδισμα, το οποίο κάποια στιγμή έφτασε ακόμη και στους δεκατέσσερις πόντους.
Τα πράγματα άλλαξαν άρδην με το ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου, όταν οι έως τότε αντικειμενικοί διαιτητές Παπαδόπουλος και Ντόγκας υπέκυψαν στην ψυχολογική πίεση της φανατισμένης κερκίδας των γηπεδούχων, με επακόλουθα τα αρκετά «χτυπητά» λάθη και τις πολύ περισσότερες παραλείψεις, ιδίως σε φάσεις που οι Ναουσαίοι έπαιζαν …χειρόσφαιρο, και όχι καλαθόσφαιρο.
Οι Πολυκαστρινοί προσπάθησαν και εν μέρει τα κατάφεραν να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους, αποδεικνύοντας την ποιότητά τους ως ομάδα, και να συνεχίσουν να διεκδικούν την νίκη μέχρι τέλους.
Αυτή χάθηκε δεκαπέντε δευτερόλεπτα πριν την λήξη, όταν ο Εύαθλος/Μακεδόνες επιχερούσε την τελευταία επίθεση του αγώνα έχοντας στην διάθεσή του όλον αυτόν τον χρόνο, και ενώ το αποτέλεσμα ήταν 62-61 υπέρ του Ζαφειράκη που είχε προηγηθεί με σουτ τριών πόντων …της απελπισίας σχεδόν με την λήξη του χρόνου κατοχής της μπάλλας των 24 δευτερολέπτων.
Και ενώ οι παίκτες του πολυκαστρινού συγκροτήματος γύριζαν την μπάλλα, ώστε να επιχειρήσουν την τελική προσπάθεια την κατάλληλη στιγμή, οι διαιτητές εν μέσω πανδαιμονίου της κερκίδας …«ανακάλυψαν» επιθετικό φάουλ πέντε δευτερόλεπτα πριν την λήξη!
Από τις δύο ελεύθερες βολές οι Ναουσαίοι ευχόστησαν στην μία «σιγουρεύοντας» μία νίκη που δεν άξιζαν και κάθε άλλο παρά πείθουν γιά τις δυνατότητές τους να διεκδικήσουν τον τίτλο από τον Εύαθλο/Μακεδόνες Πολυκάστρου, ο οποίος, επί πλέον, υπερτερεί συντριπτικώς στον συντελεστή των μεταξύ τους αγώνων, σε περίπτωση που ισοβαθμήσουν.
Εξ άλλου, παρά την ήττα, η ομάδα του Πολυκάστρου έδειξε, ότι συνεχίζει να έχει τον «πρώτο λόγο» γιά την πρωτιά.
Η σύνθεση:
Γ.Παπαδόπουλος 7, Ημερίδης 19 (2τρ.), Πολυχρονίδης 12 (3τρ.), Κούτουλας 13, Πούλος 6, Μ.Γκαντίδης, Σιώπκας 2, Τσιτουρούδης 2, Κυρήκος.
-Η επομένη αγωνιστική ημέρα
Σάββατο 22.2.14, 18.00, Εύαθλος/Μακεδόνες Πολυκάστρου-ΓΑΣ Αλεξάνδρειας

Περισσότερα
Δείτε ακόμα