Δύο εθελοντικές αιμοδοσίες διοργανώνουν οι «Ακρίτες»

Δύο εθελοντικές αιμοδοσίες διοργανώνει ο σύλλογος Ποντίων Πολυκάστρου και περιχώρων «Οι Ακρίτες».
Και οι δύο θα διενεργηθούν στο «Σπίτι του Πόντου», η πρώτη την Κυριακή 15.11.15 και η δεύτερη την Κυριακή 22.11.15 από τις 9.30 το πρωί έως την 1 μετά το μεσημέρι.
Η τράπεζα αίματος των «Ακριτών» ιδρύθηκε από τον σύλλογο τον Μάρτιο του 1990. Σημερα αριθμεί 1048 μέλη εθελοντές αιμοδότες από τον όλο τον δήμο Παιονίας. Από την ίδρυσή της έως σήμερα διέθεσε 6566 φιάλες αίματος γιά τις ανάγκες σε αίμα 3001συνανθρώπων μας.
Η τράπεζα αίματος των «Ακριτών» είναι πρότυπο γιά όλο τον νομό Κιλκίς με τον μεγαλύτερο αριθμό μελών-αιμοδοτών και τις περισσότερες χορηγήσεις αίματος.
Το μέλος της τράπεζας έχει υποχρέωση γιά μια αιμοδοσία το χρόνο και καλύπτει τις ανάγκες σε αίμα (εάν χρειαστεί) όσο χρειάζεται γιά όλα τα μέλη της οικογένειάς του και των συγγενών του πρώτου βαθμού.
Μέλος της τράπεζας μπορεί να γίνει κάθε υγιής άνθρωπος από 19 μέχρι 62 ετών.