Κοινωνία

«Έσβησε» γιά πάντα ο «φάρος» της Τερπύλλου Ν.Εφραιμίδης

Ανείπωτη οδύνη και πόνο στην μικρή κοινωνία της Τερπύλλου και συγκίνηση στην αντίστοιχη του Κιλκίς προκάλεσε η πρόωρη απώλεια του δημοτικού υπαλλήλου Νίκου Εφραιμίδη, που απεβίωσε το Σάββατο 8.1.22, σε ηλικία 64 ετών, προσθέτοντας έναν ακόμη «κρίκο» στην ήδη μακρά και στον νομό Κιλκίς «αλυσίδα» των θυμάτων του νέου κορωνοϊού.

Ο εκλιπών ήταν γιά την Τέρπυλλο, κατά κάποιο τρόπο, η «φωνή» της, ο «φάρος» της, το «βαρόμετρό» της σε όλους τους τομείς της ζωής της.

Πρώτος στον αθλητισμό ο Νίκος Εφραιμίδης, ως ποδοσφαιριστής, προπονητής, παράγοντας και πρόεδρος του ιστορικού τοπικού ποδοσφαιρικού συλλόγου Ερμή.

Πρώτος στον πολιτισμό, ως ιδρυτικό, ενεργό και διοικητικό μέλος, μέχρι και το αξίωμα του προέδρου, του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου.

Πρώτος στα αυτοδιοικητικά δρώμενα, με διαρκές και αδιάκοπο ενδιαφέρον για τα της πάλαι ποτέ κοινότητας Τερπύλλου, της οποίας διετέλεσε και πρόεδρος, γιά τα του «καποδιστριακού» δήμου Κρουσίων (Κρουσσών), με έδρα την Τέρπυλλο, και τέλος γιά τα της δημοτικής ενότητας Κρουσίων (Κρουσσών), στο πλαίσιο του «καλλικρατικού» δήμου Κιλκίς.

Μάλιστα, όσον αφορά στην τελευταία είχε υπό την εποπτεία του την λειτουργία όλων των αντλιοστασίων της ως ηλεκτρολόγος-υδραυλικός, δηλαδή την ιδιότητα με την οποία εργαζόταν στον δήμο Κιλκίς.

Και εργαζόταν σ’ αυτόν τον τομέα, επιδεικνύοντας υψηλό επαγγελματισμό, ευσυνειδησία και φιλότιμο, στοιχεία που τον καταξίωσαν τόσο στον τομέα του όσο και στην ευρύτερη κιλκισιώτικη κοινωνία.

Τέλος, πρώτος και στα της τοπικής ενορίας Αγίου Παντελεήμονος, της οποίας υπήρξε «στυλοβάτης».

Η αγάπη του γιά την γενέτειρά του ήταν «ασίγαστη», γι’ αυτό και δεν περιορίσθηκε ποτέ στην απλή ενεργό παρουσία στις δραστηριότητες και εκδηλώσεις των φορέων των προαναφερθέντων φορέων αλλά και προσέφερε εθελοντικώς και αφιλοκερδώς, με την επαγγελματική ιδιότητά του, ουκ ολίγες πρακτικές υπηρεσίες σ’ αυτούς, εμφορούμενος σε όλη την ζωή του από το πνεύμα της ανιδιοτέλειας και της πρόταξης του κοινού συμφέροντος.

Όντος άνθρωπος-«έξω καρδιά» ο Νίκος Εφραιμίδης έχαιρε της εκτίμησης και μεταξύ των συναδέλφων του αλλά και γενικότερα της «πιάτσας» και της κοινωνίας του Κιλκίς.

Όλα αυτά προκαλούν θλίψη και πόνο, όπως συμβαίνει με κάθε πρόωρη απώλεια συνανθρώπου και συμπολίτη μας.

Συγχρόνως, όμως, συνιστούν και τον λόγο γιά τον οποίο μορφές συνανθρώπων και συμπολιτών σαν τον Νίκο Εφραιμίδη «χαράσσονται» ανεξίτηλα στην συλλογική μνήμη.

Γι’ αυτό και η δική του μνήμη στην μικρή κοινωνία της Τερπύλλου και στην κοινωνία του Κιλκίς θα παραμείνει αιωνία.

Καλό κατευόδιο αλησμόνητε συμπολίτη και φίλε Νίκο Εφραιμίδη.

Και καλή Ανάσταση.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Πνεύμα διεκδίκησης

Τα τελευταία χρόνια ακολουθούν ανοδική πορεία οι δείκτες απήχησης, συμμετοχής, διοργανωτικής επάρκειας και αγωνιστικής επιτυχίας όλοι οι αγώνες ορεινού δρόμου […]