Πολιτική

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ γιά τα “άγονα” δρομολόγια μαθητών του Κιλκίς

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Ιωάννης Δελλής και Λεωνίδας Στολτίδης κατέθεσαν ερώτηση στην Βουλή γιά τα “άγονα” δρομολόγια μαθητών του Κιλκίς, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

“Από την αρχή της τρέχουσας σχολικής χρονιάς υπάρχουν στο νομό Κιλκίς δρομολόγια για την μεταφορά μαθητών/τριών από και προς το σχολείο τους, τα οποία δεν πραγματοποιούνται γιατί έχουν κηρυχθεί ως άγονα.

Ακόμα και μετά την απόφαση του Τμήματος Προμηθειών της ΠΕ Κιλκίς στις 7 Φεβρουαρίου 2023, παραμένουν αδιάθετα τα παρακάτω δρομολόγια:

  1. Μουριές – Πλατανιές – Συκαμιές – ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΟΥΡΙΩΝ (ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ) – Μόνο Επιστροφή.

  2. Μουριές – Συκαμιές – ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΟΥΡΙΩΝ (ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ)

  3. Άγιος Χαράλαμπος – ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΟΥΡΙΩΝ (ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ)

  4. Ανθόφυτο – ΠΑΛΑΙΟ ΑΓΙΟΝΕΡΙ (ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ) – Μόνο Επιστροφή.

  5. Ανθόφυτο – ΠΑΛΑΙΟ ΑΓΙΟΝΕΡΙ (ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ – ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ) – Μόνο Επιστροφή.

  6. Ανθόφυτο – ΠΑΛΑΙΟ ΑΓΙΟΝΕΡΙ (ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ) – Μόνο Επιστροφή.

Ένα δρομολόγιo που αφορά ΑμΕΑ για τη μεταφορά στο ΕΕΕΕΚ Κιλκίς με συνοδό.

Το θέμα αναδυκνείει το ΚΚΕ με ερώτηση των βουλευτών Γιάννη Δελή και Λεωνίδα Στολτίδη προς τους υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα, στην ερώτησή τους με θέμα την “εξασφάλιση της δωρεάν και ασφαλούς μεταφοράς των μαθητών στην ΠΕ Κιλκίς”, οι δυο βουλευτές αναφέρουν και τα εξής:

“Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να μην εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη δωρεάν και ασφαλής μεταφορά των μαθητών και μαθητριών από και προς το σχολείο. Έτσι, την ευθύνη αναλαμβάνουν οι ίδιοι οι γονείς με ό,τι αυτό συνεπάγεται, τόσο για το κόστος (με δεδομένο την αύξηση της τιμής των καυσίμων και της γενικότερης ακρίβειας που επικρατεί), όσο και για το χρόνο που απαιτείται (με δεδομένο ότι οι περισσότεροι γονείς εργάζονται και άρα είναι σχεδόν αδύνατον να απουσιάζουν από τη δουλειά τους το πρωί και το μεσημέρι, για να αφήνουν και να παίρνουν τα παιδιά τους από το σχολείο). Επιπλέον αρκετά παιδιά δεν παρακολουθούν το Ολοήμερο πρόγραμμα, με ευθύνη του κράτους, γιατί δεν διατίθενται τα αντίστοιχα δρομολόγια για την επιστροφή τους στο σπίτι το απόγευμα.

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση ώστε:

  • Να λυθεί άμεσα το πρόβλημα και να εξασφαλιστεί η μεταφορά όλων των μαθητών/τριών από και προς το σχολείο, τόσο κατά το πρωινό πρόγραμμα όσο και κατά το ολοήμερο με ευθύνη του κράτους.

  • Να λυθεί μόνιμα το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών με ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν, ασφαλές δίκτυο μεταφοράς των μαθητών, με μόνιμους και εξειδικευμένους οδηγούς και συνοδούς.”

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Εντελώς αναμενόμενο

Τον Γιώργο Γεωργαντά βράβευσε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κιλκίς την περασμένη Κυριακή κατά την διάρκεια του ετήσιου χορού του, στο  «Κτήμα των Ευχών». […]

Ο δήμος Κιλκίς σε ρόλο… Πόντιου Πιλάτου διέλευσης οχημάτων αποκομιδής βαρέων απορριμμάτων από ιδιοκτησίες περιοχής Ηρώου

Νέα “επεισόδια” προστίθενται στο “σήριαλ” της αυθαίρετης διέλευσης οχημάτων αποκομιδής βαρέων απορριμμάτων από ιδιοκτησίες στην περιοχή του λόφου του Ηρώου, […]