Πολιτική

Επί τέλους ο νομός Κιλκίς σε… ατμόσφαιρα εκλογών

Μετά από μία προεκλογική περίοδο αισθητά υποτονική, πάντα σε σχέση με το παρελθόν και με αυτά που έχουμε βιώσει από προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, το περασμένο Σαββατοκύριακο μας θύμισε πιο έντονα από κάθε άλλο διάστημα ότι σε λιγότερο από δύο εβδομάδες έχουμε την διενέργεια εθνικών εκλογών!

Με όλους τους υποψηφίους βουλευτές, κυρίως των λεγομένων “μεγάλων” κομμάτων, σε πλήρη δράση και τις προεκλογικές συγκεντρώσεις τόσο στην πόλη του Κιλκίς όσο και σε μεγάλες κωμοπόλεις στον δήμο Παιονίας να έχουν την τιμητική τους σε προεκλογικές εκδηλώσεις η ατμόσφαιρα στον νομό μας θύμισε για πρώτη φορά πραγματικά εκλογές.

Με την βοήθεια του καλού ανοιξιάτικου καιρού και την καλύτερη σίγουρα από πλευράς οργάνωσης προεκλογικών δράσεων οι Κιλκισιώτες ψηφοφόροι γέμισαν τους επιλεγμένους χώρους των προεκλογικών συγκεντρώσεων δίνοντας “χρώμα” και “ζωντάνια” στην έως σήμερα χαμηλής έντασης προεκλογική περίοδο.

Σίγουρα οι αυξημένες δυνατότητες επικοινωνίας με την χρήση της υψηλής τεχνολογίας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης προσφέρουν διαφορετικές και ευκολότερες δυνατότητες στους υποψηφίους για να επικοινωνήσουν στους ψηφοφόρους τις θέσεις και απόψεις του επί των πολιτικών δεδομένων και τις προτάσεις τους για την άσκηση πολιτικών σύμφωνα με τα εκάστοτε προγράμματα των πολιτικών παρατάξεων στην οποία ανήκει ο καθείς εξ αυτών, όμως η δια ζώσης επικοινωνία μεταξύ των δύο πλευρών συνεχίζει να διαθέτει ποιοτικότερα χαρακτηριστικά και να επιδιώκεται από αμφοτέρους.

Απολύτως χαρακτηριστικό της μεταμορφωμένης κατάστασης ήταν τα όσα διαδραματίσθηκαν το περασμένο Σάββατο στην περιοχή του δήμου Παιονίας, όπου σε τρείς κωμοπόλεις της Γουμένισσα, Αξιούπολη και Πολύκαστρο είχαμε περίπου ταυτοχρόνως τρείς τέτοιες συγκεντρώσεις με την Καλλισθένη Πάκα-Κυμπαρίδου την υποψήφια με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας να μιλά σε προεκλογική συγκέντρωση στην ιστορική έδρα του δήμου την Γουμένισσα, την συνάδελφο της και συνυποψήφια στην ίδια παράταξη Άννα Σακαλάκη να εγκαινιάζει στην έδρα του δήμου το Πολύκαστρο το εκλογικό της κέντρο και τον πολιτευόμενο με το ΠΑΣΟΚ Στέφανο Παραστατίδη να μιλά στην ιστορική κωμόπολη της Αξιούπολης.

Τρείς ταυτόχρονες πολιτικές εκδηλώσεις με κοινό παρανομαστή την αθρώα και μαζική συμμετοχή του κόσμου, με βάση βεβαίως τα νέα ήθη και ποσοτικά δεδομένα της πολιτικής δράσης, οι οποίες προσέδωσαν ένα “χρώμα” από τα παλιά στην προεκλογική περίοδο έχοντας βεβαίως και “πινελλιές” σύγχρονης προσέγγισης αντίληψης, όπως τα καλαίσθητα σκιτσογραφήματα στην εκδήλωση του κ. Παραστατίδη, αλλά και πιο παραδοσιακής χροιάς όπως τα βεγγαλικά και οι ήχοι από τα ξακουστά Χάλκινα Γουμένισσας στην εκδήλωση των εγκαινίων του εκλογικού κέντρου της κ. Σακαλάκη.

Ένα κλίμα που ήλθε να επικυρωθεί ακόμη πειστικότερα θα λέγαμε μία ημέρα αργότερα την την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του εν ενεργεία κυβερνητικού αξιωματούχου και ξανά υποψηφίου του Γεωργίου Γεωργαντά, σε γνωστό κέντρο ψυχαγωγίας της πόλης του Κιλκίς, όπου η συμμετοχή των ψηφοφόρων και των πάσης φύσεως πολιτικών παραγόντων ήταν ουσιαστικά εφάμιλλη αυτών που έχουμε βιώσει σε παλαιότερες περιόδους, όπου τα πολιτικά πάθη και η εσωκομματική αντιπαλότητα κτυπούσαν “κόκκινο” και η παρουσία σε τέτοιες εκδηλώσεις ήταν κάτι παραπάνω από αναγκαία.

Ένα κλίμα βεβαίως το οποίο αναμένεται αναλογικά να συνεχισθεί από τους λοιπούς υποψηφίους όσο πλησιάζουμε προς στις κάλπες, προφανώς με βάση τις επιλογές και τις επιδιώξεις του καθενός όμως το συμπέρασμα είναι ένα, επιτέλους έχουμε εκλογές και μάλιστα με πολύ καλύτερες παραμέτρους σε ότι αφορά ακραίες συμπεριφορές και ρύπανση, καθώς και οι πολίτες δείχνουν ωριμότεροι και οι υποψήφιοι πιο πειθαρχημένοι – ευαισθητοποιημένοι στην τήρηση των προσδοκιών-κανόνων.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Οι αγάπες… «πληγώνουν»

Πληροφορηθήκαμε από τον πρόεδρο του εργατικοϋπαλληλικού κέντρου Κιλκίς (ΕΚΚ) Τάσο Καπνίδη, ότι η άτυχη εργαζομένη στον δήμου Κιλκίς, η οποία […]