Εκπαίδευση

Εύσημα στις δύο διευθύνσεις εκπαίδευσης της ΠΕ Κιλκίς γιά την «τιτάνια προσπάθειά τους τον καιρό της πανδημίας»

Προγραμματισμένη επίσκεψη εργασίας στο Κιλκίς πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας 27.9.21, ο γενικός γραμματέας πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης του υπουργείου παιδείας και θρησκευμάτων Αλέξανδρος Κόπτσης.

Τον κ.Κόπτση συνόδευσαν ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας Θωμάς Μπαχαράκης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

« … Η πρώτη συνάντηση έλαβε χώρα στα γραφεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς και ξεκίνησε, με τους διευθυντές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Θεόδωρο Χριστοφορίδη και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Σωτήριο Μαρκάδα να εκθέτουν εξειδικευμένα εκπαιδευτικά ζητήματα, που απασχολούν τις δύο διευθύνσεις.

Ακολούθησε η εισήγηση του κ. Κόπτση σε ζητήματα, που άπτονταν της ενάρξεως λειτουργίας των σχολείων κατά το σχολικό έτος 2021-22, του εκπαιδευτικού έργου, της αυταξιολόγησης σχολικής μονάδας καθώς και ειδικότερων λειτουργικών θεμάτων, ενώπιον των διευθυντών όλων των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της πόλεως του Κιλκίς.

Ταυτοχρόνως, στην συνάντηση συμμετέσχον μέσω τηλεδιασκέψεως όλοι οι διευθυντές των περιφερειακών σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς.

Ο κ. Κόπτσης περιέγραψε την καθολική εφαρμογή των εργαστηρίων δεξιοτήτων σε όλα τα νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια της χώρας, χαιρέτισε την λειτουργία των πειραματικών σχολείων του Κιλκίς, υπογραμμίζοντας ότι αποτελούν αναβάθμιση της παρεχόμενης παιδείας στον νομό και προανήγγειλε γιά την Τρίτη 28.9.21 την δεύτερη σειρά διορισμών αναπληρωτών εκπαιδευτικών, που θα στελεχώσουν τα σχολεία.

Εν συνεχεία υπογράμμισε τις 11.700 μονίμων διορισμών στην γενική εκπαίδευση, «τους πρώτους μετά από δώδεκα ολόκληρα χρόνια σε συνέχεια των περυσινών 4.500 στην ειδική αγωγή».

Μίλησε, επίσης, για τις επιμορφώσεις των εκπαιδευτικών, μεταξύ άλλων, σε ψηφιακά «εργαλεία» και σε εργαστήρια δεξιοτήτων.
Μετά το πέρας της εισήγησης ο κ. Κόπτσης απάντησε και διά ζώσης και διά της τηλεδιασκέψεως σε πολλές ερωτήσεις των συμμετασχόντων διευθυντών.

Τέλος, ευχαρίστησε όλους τους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων γιά «την τιτάνια προσπάθεια που κατέβαλαν την περασμένη χρονιά εν μέσω πανδημίας» και ευχήθηκε «γιά μία νέα ελπιδοφόρα σχολική χρονιά, με νέες προκλήσεις και ευκαιρίες για όλους, σε ένα σχολείο πιό ελεύθερο, πιό σύγχρονο, πιό αυτόνομο».

Τον λόγο έλαβε και ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κ.Μακεδονίας Θωμάς Μπαχαράκης, ο οποίος, αφού απάντησε και αυτός σε ερωτήματα που τέθηκαν και άπτονταν της αρμοδιότητάς του, συνεχάρη επίσης τους διευθυντές εκπαίδευσης, τους διευθυντές των σχολείων, τους εκπαιδευτικούς και τους υπηρεσιακούς παράγοντες, «που εργάσθηκαν μεθοδικά και συστηματικά για την επιτυχία της τηλεκπαίδευσης και γενικώς την άμεση ανταπόκριση στην πρωτόγνωρη κατάσταση, που αντιμετωπίζει η εκπαίδευση».

Πριν την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Κόπτσης έγινε εγκαρδίως δεκτός από τον αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη, με τον οποίο συζητήθηκαν όλα τα καίρια εκπαιδευτικά ζητήματα της ΠΕ Κιλκίς.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Τριαντάφυλλος Ναλμπάντης: “Κύριε Γκουντενούδη η ανεπάρκεια της διοίκησης σας είναι αποδεδειγμένη και καταχωρημένη στην συνείδηση των πολιτών

Αυτό δεν αλλάζει με την παραπληροφόρηση που επιχειρείτε συνέχεια. Στις 1 Σεπτεμβρίου του 2019 εσείς σαν πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ παραδώσατε […]