Πολιτική

Επίσκεψη του βουλευτή Γ.Φραγγίδη στη διεύθυνση Δασών και στο δασαρχείο Κιλκίς

Τη Διεύθυνση Δασών και το Δασαρχείο Κιλκίς επισκέφτηκε ο βουλευτής Γ. Φραγγίδης προκειμένου να ενημερωθεί για τρέχοντα θέματα και προβλήματα των συγκεκριμένων Υπηρεσιών.

Ειδικότερα, κατά τη συνάντησή του με το διευθυντή Δασών, Ευθύμιο Πολιτίδη, συζητήθηκαν θέματα όπως το ζήτημα των Δασικών Χαρτών, το οποίο στο Νομό μας βρίσκεται σε άριστο επίπεδο σε σχέση με τους νομούς της υπόλοιπης Ελλάδας.

Ακόμη, έγινε συζήτηση για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τις διάφορες εκφάνσεις τους, όπως και ζητήματα σχετικά με το κτηματολόγιο. Ερωτηματικά προκάλεσε και η ένταξη των Δασικών Υπηρεσιών στο Υπουργείο Περιβάλλοντος η οποία ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί.

Στη συνάντηση με τον Δασάρχη Κιλκίς, Γιώργο Βούρτσα, ο βουλευτής ενημερώθηκε για το πρόγραμμα των ατομικών αναγκών των κατοίκων, τονίστηκε η ανάγκη ενδελεχούς εκπαίδευσης των δασεργατών σε θέματα εργονομίας καθώς και η μελλοντική επιδότηση εξοπλισμού ασφαλείας τους, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν τα δασεργατικά ατυχήματα. Επίσης, συζητήθηκε η νέα μελέτη του Δασαρχείου που αφορά την αξιοποίηση του Λόφου Αγίου Γεωργίου Κιλκίς.

Τονίστηκε το πρόβλημα στέγασης του Δασαρχείου, που παραμένει άλυτο, καθώς και το μεγάλο θέμα της υποστελέχωσής του.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα