Γενικά

Επίσκεψη της ΝΕ.Σ.Π.Α.Α στην διεύθυνση αστυνομίας Κιλκίς

Την Πέμπτη 23.1.20 μέλη της ΝΕ.Σ.Π.Α.Α. με τον εκτελεστικό γραμματέα της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. επισκέφτηκαν την αστυνομική διεύθυνση νόμου Κιλκίς, που διαχειρίστηκε τα τελευταία έτη με πολύ μεγάλη επιτυχία, την κρίση της Ειδομένης που κατέληξε να αποτελεί πλέον ιστορικό ορόσημο στην μετέπειτα διαχείρηση του προσφυγικού ζητήματος στην Ελλάδα.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Πλέον σήμερα ως μια δυναμική διεύθυνση έρχεται αντιμέτωπη με την έλλειψη περιπολικών οχημάτων που απαιτούνται για την ενίσχυση της προσπάθειας του έμπειρου προσωπικού της, για να διασφαλίσει την προστασία των πολιτών εντός του νόμου και να αυξήσει τους ελέγχους στα σύνορα της Χώρας.

Ως ΝΕ.Σ.Π.Α.Α. πιστεύουμε ότι άμεση προτεραιότητα της πολιτείας θα πρέπει να είναι η ενίσχυση με οχήματα όλων των υπηρεσιών όλων των Νόμων και κυρίως αυτών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η υλοποίηση του προγράμματος ΕΣΠΑ προχωράει με βραδύ και ανεπαρκή ρυθμό και πλέον είναι αντιληπτό ότι το Υπουργείο μας δε θα πρέπει να επαφίεται μόνο σε αυτό.

Θα πρέπει πλέον να απαλλαγεί από τις χρονοβόρες εσωτερικές γραφειοκρατικές διαδικασίες και να διαθέσει άμεσα και απευθείας τους πόρους σε αστυνομικές διευθύνσεις για την απόκτηση οχημάτων.

Είναι άλλωστε παράλογο να μπορεί όποιαδηποτε άλλη δημόσια αρχή οποιουδήποτε άλλου Υπουργείου στην Ελλάδα να εφοδιάζεται άμεσα με οχήματα, ενώ η ελληνική αστυνομία που λειτουργεί είκοσι τέσσερεις ώρες κάθε μέρα να στερείται αυτής της δυνατότητας.

Καλούμε λοιπόν την πολιτεία να αντιμετωπίσει με σεβασμό τους αστυνομικούς και να τους ενισχύσει με τα απαραίτητα μέσα που στόχο έχουν την ασφάλεια των πολιτών”.

Περισσότερα

Νέα σύσταση δήμου στους υπόχρεους για τον καθαρισμό και την αποψίλωση ιδιωτικών οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων

Ο δήμος Κιλκίς υπενθυμίζει στους ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές, μισθωτές και υπομισθωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός […]

Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Συνάντηση Σ.Παραστατίδη με τον δήμαρχο Κιλκίς Δ.Κυριακίδη