Γενικά

Επίσκεψη στον δήμο Κιλκίς πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του δήμου Μπίστριτσα Ρουμανίας

Πολυμελής αντιπροσωπεία εργαζομένων του δήμου Μπίστριτσα της Ρουμανίας επισκέφθηκε την Πέμπτη 17.10.19 το δημαρχείο σε μια πρώτη συνάντηση γνωριμίας με την ταυτότητα και τις διοικητικές δομές του δήμου Κιλκίς.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής:

«…Ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης υποδέχθηκε τους φιλοξενούμενους και τους ενημέρωσε σχετικά με τη φυσιογνωμία του δήμου Κιλκίς ενώ στη συζήτηση που ακολούθησε στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού Συμβουλίου εκτέθηκε η διοικητική διάρθρωσή του ως προς τις αρμοδιότητες δημάρχου, αντιδημάρχων, δημοτικού συμβουλίου και Δδμοτικών επιτροπών και σε επίπεδο παρεχόμενων δημοτικών υπηρεσιών.

dav

Την παρουσίαση έκανε η προϊσταμένη του τμήματος προγραμματισμού και οργάνωσης Ελευθερία Σπανού ενώ στη συνάντηση συμμετείχε και η διευθύντρια τεχνικών υπηρεσιών Κυριακή Στράντζαλη που απάντησε σε διευκρινιστικές ερωτήσεις για τον τρόπο εκτέλεσης των τεχνικών έργων. Από το διάλογο διαπιστώθηκε η συμμετοχή και των δύο δήμων σε προγράμματα όπως η βιώσιμη αστική κινητικότητα, το Erasmus και εκφράστηκε η επιθυμία για μελλοντική συνεργασία σε ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.

Η επίσκεψη της Ρουμανικής δημοτικής αποστολής υλοποιήθηκε στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος που εφαρμόζει ο Δήμος Μπρίτιτσα και αφορά ανταλλαγές καλών πρακτικών μεταξύ Δήμων. Στο περιθώριο της σύντομης παραμονής της στο Κιλκίς η δημοτική αντιπροσωπεία ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του σπηλαίου και της παλαιοντολογικής έκθεσης.

Ο Δήμος Μπρίτιτσα βρίσκεται στη βόρεια Τρανσυλβανία. Με πληθυσμό 70.493 κατοίκων η ομώνυμη πόλη είναι μια από τις παλαιότερες της Τρανσυλβανίας. Η μεσαιωνική ιστορία της πόλης και τα διατηρητέα αρχιτεκτονικά μνημεία της αποτελούν τους άξονες της δημοτικής τουριστικής πολιτικής. Στον δήμο Μπρίτιτσα εργάζονται περί τους οκτακόσιους υπαλλήλους που εργάζονται βάσει του αυτοδιοικητικού συστήματος της χώρας σε δημοτικες υπηρεσίες, στη δευτεροβάθμια υγεία και στη δημοτική αστυνομία».

Περισσότερα

Συνάντηση δημάρχου Κιλκίς με την πρόεδρο και τα στελέχη του ‘’Νηρέα’’ για τα Κέντρα Πρόληψης

Επίσκεψη στον δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη πραγματοποίησαν χθες η πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας […]

Δείτε ακόμα

Να σκεφθούν τα παιδιά

Πρόκειται για κατ΄επανάληψιν διατυπωθείσα γνώμη και θέση της στήλης, όσον αφορά στην σχέση της τοπικής (αυτο)διοίκησης με φορείς του υψηλού […]