Κοινωνία

Επιπλέον δράσεις αλληλεγγύης του νομικού προσώπου του δήμου Παιονίας.

Το Νομικό Πρόσωπο (ΝΠΔΔ) του Δήμου Παιονίας έχει αναπροσαρμόσει από τις 11 Μαρτίου την λειτουργία του προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που προέκυψαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Από την ημέρα που ανεστάλη η λειτουργία των παιδικών σταθμών όλοι οι εργαζόμενοι σε αυτούς (βρεφονηπιοκόμοι, υπάλληλοι καθαριότητος, μάγειρες και τραπεζοκόμοι) απασχολούνται στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου και στο Κέντρο Φροντίδας Οικογένειας (ΚΕΦΟ), κάτι που έδωσε τη δυνατότητα για επιπλέον δράσεις κοινωνικής προσφοράς.

Επίσης, ενισχύθηκε η υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι», στελεχώθηκε το τηλεφωνικό κέντρο στήριξης του δημότη που απαντά στο 2343 0 33153 καθημερινά από τις 08:00 έως και τις 20:00 και δόθηκε η δυνατότητα στο ΚΕΦΟ να αυξήσει την δραστηριότητα του.

Εξ` άλλου, αυτό το τελευταίο αύξησε εκτάκτως τα καθημερινά συσσίτια που διανέμει στα σπίτια των ωφελούμενων και επέκτεινε την λειτουργία του προγράμματος που ακολουθούσε κατά μία ημέρα.

Ενώ διέθετε 785 μερίδες εβδομαδιαία σε πενθήμερη βάση, με τις προαναφερθείσες αλλαγές διαθέτει πλέον στους συμπολίτες μας 1.110 μερίδες φαγητού εβδομαδιαία, λειτουργώντας από Δευτέρα έως και Σάββατο.

Σε σχετική δήλωσή του, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Τριαντάφυλλος Ναλμπάντης τονίζει εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου:

«Οι συνθήκες που επέβαλε η πανδημία είναι πρωτόγνωρες για όλους και η τοπική αυτοδιοίκηση καλείται να προσαρμοστεί και να ανταποκριθεί σε απαιτήσεις και ανάγκες που υπερβαίνουν πολλές φορές τις δυνατότητες που έχει σε υλικά, πόρους και ανθρώπινο δυναμικό.

Στην προσπάθεια αυτή, βοηθά πολύ η διάθεση που επιδεικνύουν οι εργαζόμενοι στις ευαίσθητες δομές του δήμου αλλά και η εθελοντική προσφορά των δημοτών που φανερώνεται καθημερινά με ποικίλους τρόπους και δράσεις.»

Περισσότερα

Οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς ευχαριστούν τους αδελφούς Πατράλη

Περίσσευμα ψυχής και αγάπης από τους αδελφούς Πατράλη στο Κάτω Θεοδωράκι. Για δεύτερη χρονιά φιλοξένησαν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς στο […]

Δείτε ακόμα