Γενικά

Επαναλειτουργεί βάσει του νέου πλαισίου η ιστορική λαϊκή αγορά της Αξιούπολης

Γράφει ο Βαγγέλλης Αποστολίδης

Στο επίκεντρο της επικαιρότητας ευρίσκεται για πολλοστή φορά το τελευταίο διάστημα η λειτουργία της ιστορικότερης λαϊκής αγοράς του νομού μας αυτήν της Αξιουπόλεως.

Μία λαϊκή αγορά με τεράστια ιστορική πορεία, η οποία μετρά πάνω από έναν αιώνα «ζωής», και της οποίας η λειτουργία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την κοινωνική και οικονομική πορεία της ιστορικής κωμόπολης στο διάβα όλων αυτών των δεκαετιών.

Μία πορεία ακμής και παρακμής, που τις τελευταίες τρείς εβδομάδες έχει έλθει αντιμέτωπη με καταστάσεις που αμφισβητούν την πορεία της γιά τα επόμενα χρόνια, καθώς τις τρείς τελευταίες Τετάρτες ουσιαστικώς δεν λειτούργησε λόγω της καθολικής συμμετοχής των μικροπωλητών στις απεργιακές κινητοποιήσεις του σωματείου μικροπωλητών λαϊκών αγορών νομού Κιλκίς, με αφορμή τις αντιρρήσεις των γιά την επαναφορά της λαϊκής στο χώρο τέλεσης της με νέα χωροθέτηση και λειτουργία με βάση το νέο νομικό πλαίσιο και τον νέο κανονισμό λειτουργίας των λαϊκών αγορών του δήμου Παιονίας.

Μία διαμάχη με τις δημοτικές αρχές αρκετών ετών, η οποία πέρασε από διάφορα στάδια, μέχρι και παράσταση διαμαρτυρίας απεργών μικροπωλητών στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, όπου μεταξύ άλλων ψηφίσθηκε ομοφώνως ο νέος κανονισμός λειτουργίας λαϊκών αγορών με βάση τις σχετικές παρατηρήσεις της αποκεντρωμένης διοίκησης, λίγο προτού συζητηθεί και διαπιστωθεί για ακόμη μία φορά διάσταση απόψεων μεταξύ των δύο πλευρών.

Θετική εξέλιξη
Εν τέλει, ύστερα από την πρώτη άκαρπη συνάντη, σ’ αυτήν της Δευτέρας 8.5.23 φαίνεται, ότι, ύστερα από αμοιβαίες υποχωρήσεις και περισσότερο ουσιαστική προσέγγιση του θέματος,… «βγήκε από την καπνοδόχο λευκός καπνός», που σημαίνει ότι μεταξύ των δύο πλευρών επήλθε συμφωνία, κάτι που «ανοίγει τον δρόμο» γιά επαναλειτουργία της ιστορικής λαϊκής αγοράς της Αξιουπόλεως αυτήν την Τετάρτη 10.5.23.

Η σχετική κοινή ανακοίνωση αναμένεται να εκδοθεί απόψε.

Περισσότερα

Σε εξέλιξη από την ΠΕ Κιλκίς εργασίες αποκατάστασης συντήρησης και αναβάθμισης των υποδομών του οδικού δικτύου

“Aποκαθιστούμε, συντηρούμε, βελτιώνουμε και αναβαθμίζουμε τις υποδομές του οδικού δικτύου. Κυρίαρχη προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια των πολιτών. Επενδύουμε σημαντικούς […]

Δείτε ακόμα