Πολιτισμός

Εντυπωσίασαν οι δημιουργίες μελών του τμήματος ζωγραφικής της «Τέχνης»

Δημιουργίες τους εκθέτουν στην αίθουσα «Κούρος Ευρωπού» του εντευκτηρίου του συλλόγου (25ης Μαρτίου 200, τα μέλη του τμήματος ζωγραφικής της «Τέχνης».

Η έκθεση, με τίτλο «Περί Έρωτος», ως απόρροια του επιλεγέντος θέματος, εγκαινιάσθηκε σε «ζεστή» ατμόσφαιρα, στον φιλόξενο αυτό χώρο, το βράδυ της Πέμπτης 13.2.20.

Μία όχι τυχαία επιλογή σε σχέση με την θεματική έμπνευση και τον τίτλο, καθώς την ημέρα αυτή τιμάται η μνήμη των οσίων Ακύλα και Πρισκίλλης, εκφραστών της αγάπης και του έρωτα στην ελληνορθόδοξη παράδοση, ενώ συγχρόνως είναι η παραμονή της ημέρας του «Φραγκολεβαντίνου» Αγίου Βαλεντίνου, η οποία τις τελευταίες δεκαετίες έχει προωηθεί και καθιερωθεί ως η παγκόσμια ημέρα της αγάπης και του έρωτα.

Οι δημιουργίες των μελών του τμήματος ζωγραφικής της «Τέχνης» «κέρδισαν» τις εντυπώσεις και το ενδιαφέρον των επισκεπτών, τόσο γιά τις απεικονίσεις τους όσο και γιά την τεχνική του καθενός δημιουργού, καταδεικνύοντας την αξιοσημείωτη ατομική εξέλιξη και πρόοδο, ύστερα από την συστηματική ενασχόληση με την παλαιοτερη εικαστική Τέχνη στην εικαστική «κυψέλη» …της «Τέχνης» με την καθοδήγηση του καταξιωμένου εικαστικού δημιουργού Νικόλα Μπλιάτκα, χάρη στην οποία το συγκεκριμένο τμήμα παράγει ένα αξιοσημείωτο έργο εδώ και περισσότερο από ένα τέταρτο του αιώνα.

Την εκδήλωση προλόγισε η πρόεδρος του συλλόγου Σοφία Κεσίδου, πλέκοντας το εγκώμιο των μελών του τμήματος ζωγραφικής γιά το επίπεδο κατάρτισής τους και την ποιότητα των δημιουργιών τους, ενώ ο κ. Μπλιάτκας αναφέρθηκε εν συντομία στην συνολική λειτουργία του τμήματος ενώ ενημέρωσε το κοινό γιά την επελθούσα αναβάθμιση των συνθηκών εργασίας στον χώρο του εργαστηρίου (αίθουσα «Απελλή») μετά την ριζική ανακαίνισή του και ενίσχυση του εξοπλισμού του.

Και οι δύο παρέσχον την διαβεβαίωση, ότι γιά την «Τέχνη» αποτελεί μόνιμη επιδίωξη και αντικειμενικό σκοπό η μέριμνα γιά την μόνιμη εξασφάλιση των συνθηκών εκείνων, που προάγουν την πολιτιστική δημιουργία σε όλους τους τομείς, πάντα με την στήριξη της τοπικής κοινωνίας.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως και την Δευτέρα 24.2.20, με ώρες λειτουργίας 4-8 μμ καθημερινώς πλην Κυριακής.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα