Πολιτισμός

Εντυπωσιάζουν οι υδατογραφίες που εκτίθενται στην «Τέχνη»

Μια εξαιρετική έκθεση υδατογραφίας, στην οποία συμπράττουν τρεις αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες με πολλές διεθνείς εκθέσεις και διακρίσεις, θα φιλοξενείται έως την Παρασκευή 4.3.16, στην αίθουσα “Κούρος Ευρωπού” της «Τέχνης» Κιλκίς. Τα εγκαίνια της εν λόγω έκθεσης, στην οποία συμμετέχουν ο Αντυ Γουντ από την Μεγάλη Βρετανία, η Λωρραίην Ντήτριχ από τον Καναδά και ο Γιώργος Πολίτης από την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 12.2.16.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, πρόκειται για μια ιδιαίτερα τιμητική έκθεση για την «Τέχνη» καθώς ο χώρος της επιλέχθηκε από τους καλλιτέχνες για την πρώτη τους κοινή έκθεση στην Ελλάδα.
Η έκθεση έχει ως στόχο να εισαγάγει το κοινό στον κόσμο της σύγχρονης υδατογραφίας ή ακουαρέλας, της απαιτητικής αυτής τεχνικής ζωγραφικής, που έχει ως βάση των χρωμάτων της το νερό.

Ο Αντυ Γουντ είναι ο πρόεδρος του Βασιλικού Ινστιτούτου Υδατογραφίας στην Αγγλία (της σπουδαιότερης ένωσης υδατογραφίας στον κόσμο) με θέματα που αντλεί κυρίως από τοπία της Βρετανίας και της Μεσογείου. Η Λωρραίην Ντήτριχ είναι υδατογραφίστρια από τον Καναδά, πολύ γνωστή για τις συνθέσεις της με λουλούδια. Τέλος, ο Γιώργος Πολίτης που είναι μέλος του Βασιλικού Ινστιτούτου Υδατογραφίας και της «American Watercolor Society», στην συγκεκριμένη έκθεση αντλεί τη θεματογραφία του κυρίως από λεπτομέρειες εκθεμάτων του Πολεμικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, κ.α. Κατά το παρελθόν έχει εκθέσει ξανά έργα του στην «Τέχνη».
Οι ώρες λειτουργίας είναι από Δευτέρα έως Παρασκευή 10 π.μ. – 12μ. & 4- 8μ.μ. και την Κυριακή 5-8 μ.μ.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γιά… άλλο σκοπό!

Τα στελέχη πολιτικών γραφείων αιρετών, νυν και πρώην, επιλέγονται και προορίζονται να διεκπεραιώνουν κυρίως ενημερωτικής φύσεως θέματα των γραφείων και […]