Πολιτική

Ενότητα και πειθαρχία για να λυθούν επιτυχώς τα σύγχρονα προβλήματα της πατρίδας και της κοινωνίας

«Οι άνθρωποι, με ενωμένες δυνάμεις, μπορούν να αποκρούσουν πολύ ευκολώτερα τους κινδύνους
που τους περιβάλλουν»
ΣΠΙΝΟΖΑ

Τυφώνας τα συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει την περίοδο αυτή η Πατρίδα μας. Η οικονομία μας βρίσκεται σε βαθειά ύφεση με αποτέλεσμα να αυξάνονται συνεχώς απειλητικά τα ποσοστά της ανεργίας.

Η πανδημία του κορωνοϊού εξαπλώνεται απειλητικά και βυθίζει ακόμη περισσότερο την οικονομία, ενώ εξαιτίας της έλλειψης κατάλληλων εμβολίων και φαρμάκων αλλά και της απερισκεψίας και απειθαρχίας πολλών ανθρώπων, αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των ασθενούντων από τον ιό, που κάποιου από αυτούς καταλήγουν σε θάνατο.

Ένα άλλο μεγάλο και οξύ πρόβλημα είναι το Μεταναστευτικό, που οι πελώριες διαστάσεις του ήρθαν και πάλι στο προσκήνιο, ύστερα από την πρόσφατη καταστροφή της Μόριας, που αποκάλυψε το δύσκολο ανθρωπιστικό, υγειονομικό και πολιτικό πρόβλημα, που αντιμετωπίζει η Πατρίδα μας και αδυνατεί να το λύσει μόνη της, αφού είναι πρόβλημα ευρωπαϊκό με παγκόσμιες διαστάσεις.

Τέλος, έχουμε και τον υπερφίαλο κακό γείτονα τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ερντογάν, που τους τελευταίους μήνες έβγαλε τα πολεμικά πλοία του στην Ανατολική Μεσόγειο και με απειλές και παραβιάσεις των θαλάσσιων και εναέριων συνόρων της χώρας μας προσπαθεί να παρασύρει την Πατρίδα μας σε πρόκληση θερμού επεισοδίου γιά να την αναγκάσει να καθίσει σε τραπέζι διαπραγματεύσεων με τους όρους και τα θέματα, που εκείνος θέλει.

Όμως, «κούνια που τον κούναγε» τον επίδοξο σουλτάνο και χαλίφη, τον νταή που παριστάνει το λιοντάρι, ενώ είναι λαγός και σύμφωνα με την ελληνική παροιμία «λαγός τη φτέρη κούναγε κακό του κεφαλιού του».

Ας αναλογιστεί την τύχη, που επιφύλαξε ο ίδιος ο τουρκικός στρατός στους ομοϊδεάτες του Τζελάλ Μπαγιάρ (πρόεδρος της Δημοκρατίας) και του Αντάν Μεντερές (πρωθυπουργός της Τουρκίας) επί της διακυβέρνησης των οποίων διαπράχθησαν οι διωγμοί των Ελλήνων σε Σμύρνη και Κωνσταντινούπολη το έτος 1955.

Ας μην αυτοαπατάται ο Ερντογάν και υποτιμάει την αποτρεπτική ικανότητα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων κι ας κατανοήσει ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι σύνορα της Ευρώπης και πίσω από την άγρυπνη ελληνική εμπροσθοφυλακή βρίσκεται ολόκληρη η Ευρώπη!

Είναι τεράστια τα προβλήματα της χώρας μας αλλά δεν είναι ανυπέρβλητα. Με υπομονή και ενότητα μπορούμε όλοι μαζί να τα αντιμετωπίσουμε και να τα επιλύσουμε.

Η κυβέρνηση προσπαθεί και τα κόμματα σε γενικές γραμμές βοηθούν αλλά θα πρέπει να χαμηλώσουν ακόμη περισσότερο τους αντιπολιτευτικούς τόνους ιδίως η αξιωματική αντιπολίτευση (ΣΥΡΙΖΑ) και να προσπαθήσουν όλοι μαζί να ανεβάσουν το ηθικό του λαού, που περνάει δύσκολες ημέρες.

Παρά το ήπιο γενικά πολιτικό κλίμα, δυστυχώς δεν λείπουν και οι ελάχιστες περιπτώσεις που το δυναμιτίζουν. Όπως πχ εκείνη της προηγούμενης εβδομάδας, όταν ο κ. Τσίπρας, κατά την συζήτηση στην Βουλή, χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη «ως τον μεγαλύτερο πολιτικό απατεώνα», επειδή προεκλογικά υποσχέθηκε «ανάπτυξη και τώρα οδηγηθήκαμε σε ύφεση».

Είναι λυπηρό, ένας νέος πολιτικός, που πρόσφατα κυβέρνησε την χώρα και γιά τον λόγο αυτό γνωρίζει όλα τα προβλήματά της, να καιροσκοπεί με αυτόν τον τρόπο. Δεν γνωρίζει ο κ. Τσίπρας, ότι η υποανάπτυξη της χώρας κατά ένα μεγάλο βαθμό είναι αποτέλεσμα της απρόβλεπτης πανδημίας του κορωνοϊού;

Είναι δυνατόν ο Έλληνας πρωθυπουργός, όποιος και αν είναι αυτός, ακόμη και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, να πετύχει ανάπτυξη, όταν οι μεγαλύτερες και οικονομικά ισχυρότερες χώρες του κόσμου οδηγήθηκαν σε βαθειά ύφεση εξ αιτίας της παγκόσμιας επιδημίας του κορωνοϊού;

Η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να μετριάσει τις αρνητικές γιά την οικονομία συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού διέθεσε μέχρι τώρα από το κρατικό ταμείο 20 δισεκατομμύρια ευρώ γιά να στηρίξει επιχειρήσεις και εργαζομένους. Τι άλλο θα μπορούσε να κάνει; Μέχρι να ανακαλυφθούν εμβόλια και φαρμάκα γιά την καταπολέμηση του κορωνοϊού, αυτός θα αποτελεί παγκόσμιο κίνδυνο γιά την υγεία των πολιτών καθώς και γιά την παγκόσμια οικονομία.

Γιά τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού πρέπει όλοι οι άνθρωποι να εφαρμόζουμε πιστά τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας όσο δυσάρεστες κι αν είναι, γιατί κατά τα φαινόμενα είναι οι μόνες σωτήριες. Ο παραπάνω Οργανισμός ζήτησε από όλα τα κράτη, να εφαρμόζουν οι πολίτες τους διάφορα προληπτικά μέτρα μεταξύ των οποίων τα πιό απλά αλλά πιο αποδοτικά είναι:

1) Η χρήση προστατευτικής μάσκας
2) Η τήρηση αποστάσεων μεταξύ των ανθρώπων και
3) Το σχολαστικό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι ή κάποιο αντισηπτικό υγρό.
Η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών εφαρμόζει τα παραπάνω μέτρα και γιά τον λόγο αυτό έχουμε τα λιγότερα κρούσματα κορωνοϊού συγκριτικά με άλλες χώρες.

Δυστυχώς, όμως, δεν είναι λίγοι και οι «συνωμοσιολόγοι που δρουν στην ελληνική κοινωνία, ως «πέμπτη φάλαγγα» και σαμποτάρουν τις προσπάθειες της Πολιτείας, γιά τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού.
Είναι οι συνάνθρωποί μας, που όλοι μεν αμφισβητούν την ύπαρξη του ιού και άλλοι δέχονται την ύπαρξή του, αλλά την υποβαθμίζουν σε απλή γρίπη.

Είναι οι συνάνθρωποί μας που επλήγησαν από τον ιό της «συνωμοσιολογίας». Αυτοί αυτοί βλέπουν παγκόσμιες συνωμοσίες και αθέατους παγκόσμιους κυβερνήτες, που διογκώνουν το πρόβλημα του κορωνοϊού γιά να πανικοβάλουν τους πολίτες, γιά να μπορούν έτσι να τους ελέγχουν καλύτερα και να θησαυρίζουν εις βάρος του λαού. Δεν θα επεκταθούμε περισσότερο στο υπαρκτό πρόβλημα της συνωμοσιολογίας.

Έχουν γραφεί και έχουν ειπωθεί τόσα πολλά γιά το θέμα αυτό από ειδικούς επιστήμονες, αξιόλογους πολιτικούς κλπ και παρόλα αυτά εκείνοι μένουν αμετάπειστοι. Η στήλη αδυνατεί να προσθέσει περισσότερο απλά υπενθυμίζει τη συμβουλή του Απόστολου Παύλου προς τον συνεργάτη – ακόλουθό του Τίτο: «Αιρετικόν άνθρωπον μετά μέαν και δευτέραν νουθεσίαν παραιτού» (αιρετικό άνθρωπο, που επιμένει στις απόψεις του, μολονότι του συμβούλευσες γιά πρώτη και δεύτερη φορά, παράτησέ τον). Οι νουνεχείς πολίτες ας κλείσουν τα αυτιά τους στις σύγχρονες Κασσάνδρες, που είναι οι ευφάνταστοι συνωμοσιολόγοι κι ας εφαρμόζουν τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

1. Φοράμε την προστατευτική μάσκα, σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων
2. Κρατάμε τις προβλεπόμενες αποστάσεις από τους συνανθρώπους μας
3. Πλένουμε συχνά τα χέρια μας με σαπούνι ή αντισηπτικό υγρό.

Μικρές θυσίες, μεγάλο κέρδος. Προστατεύουμε την προσωπική μας υγεία. Την υγεία των προσφιλών μας προσώπων και την υγεία των συνανθρώπων μας. Ενωμένοι και πειθαρχούντες θα λύσουμε όλα τα προβλήματα της Πατρίδας και της κοινωνίας.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα