Κοινωνία

Συγκέντρωση και παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας από τον εμπορικό σύλλογο Κιλκίς

Από τον εμπορικό σύλλογο Κιλκίς ανακοινώθηκαν τα εξής:
«Ο εμπορικός σύλλογος Κιλκίς σε συνεργασία με την ΕΣΕΕ λαμβάνει μέρος στην πρωτοβουλία της γενικής γραμματείας εμπορίου και προστασίας Καταναλωτή για τις αγορές ειδών πρώτης ανάγκης που θα δοθούν στους πρόσφυγες.

Σκοπός όλων των συμμετεχόντων είναι να συντονίσουν τις δράσεις και την αγορά από τοπικές μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις που αφορούν στην κάλυψη των έκτακτων αναγκών των προσφύγων.

Τα είδη πρώτης ανάγκης που έχουν γνωστοποιηθεί ήδη από την γενική γραμματεία, όπως διαμορφώνονται αυτή τη στιγμή, είναι τα κάτωθι:

– Τρόφιμα: Κρουασάν, χυμοί σε ατομική συσκευασία, μπισκότα, φρυγανιές, γάλα εβαπορέ, γάλα βρεφικό, παστεριωμένο γάλα 1lt μακράς διάρκειας σε χάρτινη συσκευασία, που να διατηρείται εκτός ψυγείου (όχι εβαπορέ), βρεφικά γάλατα σε σκόνη, φρυγανιές, μπισκότα, μέλι και μαρμελάδες (σε ατομικές μερίδες), τσάι (σε φακελάκια).
– Παπούτσια αθλητικά Νo 40-43.
– Είδη ατομικής υγιεινής: Μωρομάντιλα, πάνες, σαμπουάν και υγρό σαπούνι σε μικρές συσκευασίες ή επαγγελματικές μαζί με μικρά πλαστικά μπουκαλάκια, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σερβιέτες, ξυραφάκια μιας χρήσης.
– Εξοπλισμός: Βραστήρες επαγγελματικοί, πλαστικά ποτήρια, πιάτα, πιρούνια και θερμικά ποτήρια.
– Νερό σε συσκευασία των 500ml.
– Πετσέτες προσώπου.

Περαιτέρω και σε ένδειξη ενεργής συμμετοχής του εμπορικού κόσμου για την ανακούφιση του δράματος που περνούν οι συνάνθρωποί μας πρόσφυγες, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΕΕ αποφάσισε την διάθεση ποσού 50.000 € για όλο το 2016 σε επιλεγμένους εμπορικούς συλλόγους των περιοχών που σημειώνονται, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, αυξημένες προσφυγικές ροές και συγκεντρώσεις σε hot spots.:

Τα ποσά θα διατεθούν από τους εμπορικούς συλλόγους για την αγορά προϊόντων αποκλειστικά από τις τοπικές αγορές της περιοχής τους και καταστήματα μέλη τους, όπως αυτά αναφέρονται στους καταλόγους της γενικής γραμματείας εμπορίου και προστασίας καταναλωτή, ενώ τα σχετικά τιμολόγια που θα εκδοθούν, θα εξοφληθούν απευθείας από την ΕΣΕΕ.

Για όσες εμπορικές επιχειρήσεις επιθυμούν να προχωρήσουν σε δωρεές /προσφορές των ως άνω προϊόντων, ο εμπορικός σύλλογος Κιλκίς θα λειτουργήσει ως τοπικός συντονιστής, ενώ όλες οι σχετικές κινήσεις μπορούν να απευθύνονται στην ειδική υπηρεσία των ΕΛΤΑ, ώστε να προωθούνται χωρίς κόστος μεταφοράς, απευθείας στα σημεία διέλευσης και συγκέντρωσης των προσφύγων.

Παράλληλα, αναμένεται η επισημοποίηση από το υπουργείο οικονομικών της εξαγγελίας της γενικής γραμματείας εμπορίου και προστασίας Καταναλωτή για την απαλλαγή των δωρεών από το ΦΠΑ, ενώ για κάθε νεότερο η ΕΣΕΕ θα ενημερώνει συνεχώς τις ομοσπονδίες και τους εμπορικούς συλλόγους».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γιά… άλλο σκοπό!

Τα στελέχη πολιτικών γραφείων αιρετών, νυν και πρώην, επιλέγονται και προορίζονται να διεκπεραιώνουν κυρίως ενημερωτικής φύσεως θέματα των γραφείων και […]