Αθλητισμός

Πιθανή εμπλοκή του Κιλκίς στο παγκόσμιο χειροσφαιρικό πρωτάθλημα εφήβων του 2021

Το παγκόσμιο χειροσφαιρικό πρωτάθλημα εφήβων του 2021, θα διεξαχθεί στην χώρα μας, και είναι πολύ πιθανή η διεξαγωγή αγώνων ενός ομίλου στο Κιλκίς.

Στην ανακοίνωση αυτή προέβη ο σύμβουλος της ομοσπονδίας χειροσφαιρίσεως Ελλάδος (ΟΧΕ) και πρώην πρόεδρος του ΓΑΣ Κιλκίς Κώστας Βιολιτζής κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε από την ομοσπονδία την Δευτέρα 9.7.18, στο ξενοδοχείο «Ευρυδίκη» του Κιλκίς, με αφορμή την διεξαγωγή φιλικού αγώνα της εθνικής ομάδας παίδων της Ρουμανίας, που φιλοξενείται στο Κιλκίς, με την αντίστοιχη της χώρας μας, στο πλαίσιο κοινής προετοιμασίας εν όψει των προσεχών υποχρεώσεών τους.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του «Μαχητή», ο κ.Βιολιτζής ανέφερε, ότι, προκειμένου να πληρούνται οι νέες προδιαγραφές καταλληλότητας φιλοξενίας διεθνών αγώνων στο νέο κλειστό γυμναστήριο Κιλκίς, η ομοσπονδία, σε στενή συνεργασία με τον διαθέτοντα τα κατάλληλα μέσα και προσωπικό δήμο Κιλκίς, θα προχωρήσει σε επανατοποθέτηση της λυόμενης κερκίδας του εν λόγω γυμναστηρίου, ώστε να υπάρχουν κερκίδες και στις δύο κύριες πλευρές του.

Συγχρόνως ο δήμος, όπως διαβεβαίωσαν ο παρευρεθείς αντί του κωλυομένου δημάρχου, αντιδήμαρχος Χριστόφορος (Άκης) Πιπερίδης όσο και ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Φαχουρίδης, συνεχίζει τις εργασίες και θα διαθέσει τα απαιτούμενα κονδύλια για την ριζική ανακαίνιση του παλαιού κλειστού γυμναστηρίου, ώστε να ενισχυθεί η χειροσφαιρική υποδομή του Κιλκίς ως «φυτωρίου» και ως κέντρου προετοιμασίας.

Οι στόχοι των εθνικών ομάδων
Όσον αφορά στα δύο αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα ο ομοσπονδιακός τεχνικός του ρουμανικού Ναρσίς-Γκάμπριελ Τσίτου, απαντώντας επίσης σε ερωτήσεις του «Μαχητή», εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις συνθήκες προετοιμασίας της ομάδας, εξήρε το επίπεδο υποστήριξης και φιλοξενίας των παραγόντων του Κιλκίς και δήλωσε, ότι άμεσο αντικειμενικό σκοπό της προετοιμασίας αποτελεί η καλύτερη δυνατή παρουσία στο επικείμενο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Κροατίας, ενώ η όλη στελέχωση και το πρόγραμμα αποσκοπούν στο να παρουσιάσει η Ρουμανία αξιόμαχο συγκρότημα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων του 2021 στην Ελλάδα.

Από την πλευρά του ο Κιλκισιώτης ομοσπονδιακός προπονητής και παλαίμαχος άσσος του ελληνικού χειροσφαίρου Νίκος Γεωργιάδης, απαντώντας στα ίδια ερωτήματα του «Μαχητή», τόνισε ότι αφ΄ενός μεν η ομάδα έχει συγκροτηθεί με πρώτη επιδίωξη να εξελιχθεί σε μια ισχυρή εθνική εφήβων του 2021, εν όψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος στην χώρα μας, αλλά με ουσιαστικό αντικειμενικό σκοπό την μετά το 2021 συγκρότηση μιας ισχυρής εθνικής ομάδας ανδρών ικανής να φτάσει σε υψηλότερα επίπεδα από ό,τι έως σήμερα.

Υπενθυμίζεται, ότι στελέχη της εθνικής ομάδας παίδων αποτελούν και οι κιλκισιώτες χειροσφαιριστές του ΑΣΧ Πυλαίας Θεσσαλονίκης Παντελής-Λεωνίδας Αλεξανδρίδης και Παναγιώτης Φαχουρίδης.

Στον μεταξύ των δύο αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων πρώτο φιλικό αγώνα, στο πλαίσιο κοινής προετοιμασίας, το ελληνικό υπερίσχυσε του ρουμανικού με 29-26, με τον Μαυρόπουλο να σημειώνει τέσσερα τέρματα και τον Φαχουρίδη δύο.

Στον «επίλογο» της συνέντευξης τύπου, η ΟΧΕ επέδωσε στον δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Σισμανίδη, λάβαρό της, το οποίο παρέλαβε αντ΄αυτού ο κ.Πιπερίδης.

Περισσότερα

Απεδείχθη, ότι… χρειάζονται

Συγκαταλέγεται στα θέματα, στα οποία η στήλη κατά καιρούς αναφέρεται με αρνητικό σχολιασμό, καθώς από τότε, που ανέκυψε, συνεχίζει να […]

Δείτε ακόμα

ΛΑΝΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ

(Στον υπέροχο φίλο μου Γιάννη Σαββόπουλο) Λαναράς ή λαναριτζής ήταν ο τεχνίτης που επεξεργαζόταν το προερχόμενο από το κούρεμα των […]