Κοινωνία

Με δωρεά του Γ.Γ. του Παγκόσμιου Οργανισμού Αιμοδοσίας Θ.Ζώτου εξοπλίζονται νοσηλευτικά ιδρύματα

Δέκα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας μας εξοπλίζονται με φορητά μηχανήματα scanner φλεβών και αρτηριών μετά από προσωπική δωρεά του γενικού γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Αιμοδοσίας (IFBDO) Θεολόγου Ζώτου όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη 17 Αυγούστου 2023, εκ των οποίων το ένα θα είναι στο γενικό νοσοκομείο Κιλκίς αλλά και στο Κ/Υ – Νοσοκομείο Γουμένισσας.

Ο κύριος Ζώτος, στα πλαίσια της ύπατης θεσμικής του θέσης στο τριτοβάθμιο όργανο αιμοδοσίας και ως εκπρόσωπος του φορέα στην επιτροπή της UNESCO για θέματα υγείας, προβαίνει στη δωρεά δέκα φορητών μηχανημάτων scanner φλεβών και αρτηριών.

Τα εν λόγω μηχανήματα έχουν τη δυνατότητα να ανιχνεύουν αναίμακτα μέσω ειδικής λυχνίας φωτός, φλέβες και αρτηρίες με αποτέλεσμα την αποφυγή των άστοχων και περιττών τρυπημάτων κατά τη διάρκεια των αιμοληψιών και της τοποθέτησης ενδοφλέβιων ορών.

Τα scanner ανίχνευσης θα συμβάλουν αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση και την σωστή προσέγγιση των συνανθρώπων μας που νοσηλεύονται και κυρίως των παιδιατρικών περιστατικών και των καρκινοπαθών.

Η παράδοση τους αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του Οκτώβρη.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Πνεύμα διεκδίκησης

Τα τελευταία χρόνια ακολουθούν ανοδική πορεία οι δείκτες απήχησης, συμμετοχής, διοργανωτικής επάρκειας και αγωνιστικής επιτυχίας όλοι οι αγώνες ορεινού δρόμου […]