Πολιτική

«Έκρηξη» Θ.Βαφειάδη γιά ανάρτηση του Ν.Ταχτσίδη

Το θέμα απουσιών δημοτικών συμβούλων από συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου υπήρξε εστία έντασης κατά την τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς της Τετάρτης 4.10.17.

Ειδικότερα, η ένταση προκλήθηκε, όταν ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Θόδωρος Βαφειάδης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του αντιδημάρχου τεχνικών έργων Νίκου Ταχτσίδη, με αφορμή την εκ μέρους του τελευταίου ανάρτηση σε ιστοσελίδα φωτογραφίας της αίθουσας συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, κατά την διάρκεια συνεδρίασης με την παρουσία μικρού αριθμού δημοτικών συμβούλων, με την συνοδεία επικριτικου σχολίου γιά τους μη παρόντες, το οποίο ο κ. Βαφειάδης χαρακτήρισε ως απαξιωτικό.

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος δεν αρκέσθηκε στα «πυρά» κατά του αντιδημάρχου, αλλά και αμφισβήτησε την νομιμότητα όσον αφορά στην λήψη αποφάσεων από την στιγμή που δεν γίνεται από το προεδρείο διαπίστωση απαρτίας κάθε φορά που απουσιάζει σημαντικός αριθμός δημοτικών συμβούλων.

Ο πρόεδρος Δημήτρης Κυριακίδης αντέτεινε τον κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου, βάσει του οποίου δημοτικός σύμβουλος, που αποχωρεί από την συνεδρίαση, οφείλει να δηλώνει την αποχώρησή του σ’ αυτό, ειδάλλως θεωρείται «παρών».

Ωστόσο, άφησε «αιχμές» και κατά του κ. Ταχτσίδη με την αναφορά του σε ανάγκη «να ειναι πιό προσεκτικοί οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης».

Ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων υπεραμύνθηκε της ενέργειάς του κατηγορώντας τον κ. Βαφειάδη γιά εκ μέρους του ίδια τακτική, με ανάλογες αναρτήσεις στα εν λόγω μέσα, ενώ αναφέρθηκε υποτιμητικώς στο επίπεδο του δημοτικού συμβουλίου.

Αυτή η τελευταία αναφορά προκάλεσε νέες έντονες αντιδράσεις, με τον δημοτικό σύμβουλο Βασίλη Καραμπίδη να καταλογίζει «επιπολαιότητα» στον κ. Ταχτσίδη.

Περισσότερα

Στ.Παραστατίδης: Τρεις προτάσεις για την αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης στη χώρα και την αναδιανομή του πλούτου

Παρουσίασε στοιχεία για το φορολογικό πλαίσιο στη χώρα, αλλά και τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ Στο κάδρο της πολιτικής επικαιρότητας φαίνεται […]

Δείτε ακόμα

Στην αγορά η Ρένα Δούρου

Το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στο […]