Κοινωνία

«Έκλεισε» ο «κύκλος» της επίγειας ζωής της Ε.Αποστολίδου-Λαλοπούλου

Πλήρης ημερών και έχοντας καταξιωθεί στην κιλκισιώτικη κοινωνία ως δασκάλα που δίδαξε επί δεκαετίες αρχές και αξίες, οι οποίες προάγουν τον άνθρωπο, και ως συμπολίτιδα που δίδαξε ήθος, ευγένεια και ποιότητα στις ανθρώπινες σχέσεις, «αναχώρησε» γιά το «δίχος γυρισμό ταξίδι» η εξαίρετη και αξιαγάπητη συμπολίτιδα Ελένη Λαλοπούλου, το γένος Αποστολίδη, σε ηλικία 89 ετών.

Γόνος οικογένειας δασκάλων, που «γαλούχησαν» πολλές «φουρνιές» παιδιών, σε δύσκολες περιόδους και εποχές γιά τον τόπο, η Ελένη Αποστολίδου-Λαλοπούλου διακρινόταν γιά την υψηλού επιπέδου κατάρτισή της και γιά την μεταδοτικότητα, που χαρακτήρισε την διδασκαλία της στους μαθητές, ενώ επεφύλασσε ισότιμη μεταχείριση σε όλα τα παιδιά, χωρίς οποιεσδήποτε διακρίσεις, κάτι γιά το οποίο έτυχε της καθολικής αναγνώρισης και ευγνωμοσύνης.

Σύζυγος του λαμπρού, επίσης Κιλκισιώτη, φιλόλογου Βλαδίμηρου Λαλόπουλου συνέθεσαν μαζί μία «κιβωτό» και «κυψέλη» παραδόσεων, αξιών και ιδανικών, που «αποτυπώθηκαν» τόσο με την ενεργό παρουσία τους στα εκπαιδευτικά και πολιτιστικά κοινά όσο και με λογοτεχνικά συγγράμματα.

Την ζωή της χαρακτήρισαν η υψηλή πνευματική ποιότητα, που αφορούσε σε όλες τις σχέσεις της, σε οποιονδήποτε χώρο, και οι χαμηλοί τόνοι, που διακρίνουν κάθε ηθικώς «γεμάτο» άνθρωπο.

Γι’ αυτό μπορεί να πει κανείς γι’ αυτήν, ότι «έφυγε» κληροδοτώντας μία λαμπρή παρακαταθήκη πνευματικών και ψυχικών χαρισμάτων και αξιών, από εκείνα που αξίζει να αποτελούν «οδηγό» κάθε ανθρώπου, για τον οποίο αποτελεί «κινητήριο μοχλό» η ποιότητα του χαρακτήρα και της ζωής.

Είναι καθοριστικός λόγος, γιά τον οποίο η Ελένη Αποστολίδου-Λαλοπούλου θα ζη παντοτινά στις καρδιές και τις σκέψεις μας, και η μνήμη της θα είναι αιωνία.

Καλό Παράδεισο και καλή Ανάσταση σεβαστή και αγαπημένη μας κυρία Ελένη.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Άνιση μεταχείριση

Η «Τέχνη» είχε ζητήσει από τον δήμο την διάθεση του συνεδριακού κέντρου το Σάββατο 27 ή Κυριακή 28.5.23 γιά την […]