Αθλητισμός

«Έκλεισε» στον ΓΑΣ Κιλκίς το κεφάλαιο «Κώστας Μηναρετζής»

Το κεφάλαιο «Κώστας Μηναρετζής» «έκλεισε» στην ιστορία τοτ τμήματος κλασικού αθλητισμού του ΓΑΣ Κιλκίς.

Ύστερα από 37 χρόνια συνεχή έτη στο προπονητικό επιτελείο του συλλόγου ο 57χρονος κιλκισιώτης επιτυχημένος τεχνικός και παλαίμαχος δρομέας ταχυτήτων γνωστοποίησε την απόφαση του να αποχωρήσει από αυτό, με την ακόλουθη έγγραφη δήλωση:

«Αποχωρώντας μετά από 37 χρόνια από την “οικογένεια” του στίβου του ΓΑΣ Κιλκίς και έχοντας γυμνάσει χιλιάδες παιδιά σε μια τεράστια ενεργή προπονητική διαδρομή δε μπορώ πάρα να αισθάνομαι ότι κλείνω ίσως τον πιο σημαντικό κύκλο στην ζωή μου.

Βρέθηκα στον ΓΑΣ Κιλκίς από την γέννηση και την ίδρυσή του, όταν φοιτητής της τότε ΕΑΣΑ Θεσσαλονίκης το 1981, ο Τάσος Αμανατίδης μου έδωσε την ευκαιρία να γυμνάσω τους αθλητές του στίβου. Από τότε δεν έλειψα ούτε μια ημέρα από τον σύλλογο.

Μεγάλωσα μαζί του, μεγάλωσα τα παιδιά μου μέσα στις τάξεις του, καθοδήγησα και γύμνασα τρεις γενιές αθλητών και συνεργάσθηκα αρμονικώς με όλες τις διοικήσεις, τους παράγοντες και τους εφόρους του τμήματος, προσφέροντας τα πάντα και με κάθε τρόπο σε ένα σύλλογο που έγινε κάτι περισσότερο από την οικογένεια μου.

Φεύγω ικανοποιημένος και με την αίσθηση ότι έκανα ό,τι ήταν δυνατόν για να εκπληρώσω όχι μόνο τα καθήκοντα του προπονητή αλλά και κάθε άλλο ρόλο που ανέλαβα όλα αυτά τα χρόνια για να βρίσκεται σήμερα ο στίβος του ΓΑΣ Κιλκίς τόσο ψηλά στη συνείδηση των ανθρώπων του ασχολούνται με τον κλασσικό αθλητισμό από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη.

Ομολογώ ότι διακατέχομαι από συναισθήματα ιδιαίτερης συγκίνησης, θεωρώντας τον εαυτό μου ευτυχή και τυχερό, διότι μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω χιλιάδες ανθρώπους, να διαμορφώσω χαρακτήρες παιδιών και να γευτώ τόσο έντονα και με κάθε τρόπο κάθε είδους συναισθήματα.

Αισθάνομαι την ανάγκη, να εκφράσω δημοσίως την απέραντη ευγνωμοσύνη μου στην αθλητική οικογένεια που λέγεται ΓΑΣ Κιλκίς.

Ευγνωμοσύνη βαθιά από την ψυχή μου, για μια οικογένεια που μέσα της ανδρώθηκα, που ένιωσα συναισθήματα και η οποία με τίμησε, δείχνοντας εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου για όλα αυτά τα χρόνια.

Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εφόρους του στίβου και στους συνεργάτες μου προπονητές, αλλά και στους γονείς των αθλητών μου, οι οποίοι στάθηκαν δίπλα μου και με στήριξαν σε κάθε δυσκολία και που χωρίς τη συνδρομή τους δεν θα είχα καταφέρει τίποτα Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα το γεγονός ότι συνεργάστηκα με όλους αυτούς τους ανθρώπους, με την διαβεβαίωση της ιδιαίτερης εκτίμησης μου προς όλους τους.

Τους ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για αυτό το πολύ όμορφο ταξίδι που ήταν γεμάτο από δυνατές εμπειρίες και με πολλές καλές, αλλά και κάποιες ελάχιστες δυσάρεστες στιγμές.

Φυσικά η μεγάλη ευγνωμοσύνη από πλευράς μου αποδίδεται σε όλα εκείνα τα παιδιά που γυμνάστηκαν όλα αυτά τα χρόνια μαζί μου. Για εμένα αυτά τα παιδιά αποτελούσαν την οικογένεια μου δίνοντας μου τη δύναμη και το κίνητρο να συνεχίζω.

Με αίσθημα ευθύνης, αλλά και γεμάτος με συναισθήματα συγκίνησης αποχωρώ με την λήξη αυτής της αγωνιστικής περιόδου και έχω την χαρά να παραδώσω τη “σκυτάλη” στους νεώτερους, για να συνεχίσουν με μόχθο και υπομονή αυτή την τεράστια προσπάθεια και τους εύχομαι καλή επιτυχία».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Εύκολο… να μετρηθούν

Μέγα το πλήθος κατά την ομιλία Κασσελάκη στο Κιλκίς. Το πλήθος… των αστυνομικών συνοδείας και των υποψηφίων ευρωβουλευτών! Το άλλο […]