Αρθρογραφία

Εκφραστείτε, βοηθάει!

εκφραση-ψυχολογια-κοινωνια-μαχητης-κιλκις

Γράφει ο Αθανάσιος Τατάρογλου

Τα νεύρα, τα πάθη σας, τη στεναχώρια, την ευτυχία και τη χαρά, όλες τις στιγμές, εκείνες που είναι φορτισμένες με συναισθήματα πρέπει να τις εκφράζετε. Την κάθε μια για διαφορετικό λόγο αλλά πρέπει. Βοηθάει τους γύρω σας σε πολλούς τομείς αλλά βοηθάει εσάς. Την ψυχή σας, τη καρδιά και το μυαλό σας και έτσι επηρεάζει τη συμπεριφορά και τις αποφάσεις σας, τον τρόπο ζωής σας ουσιαστικά. Μην κρατάτε μέσα σας τίποτα. Να σκέφτεστε, δεν είναι κακό, απλά να μην μένετε μόνο εκεί και να μην χάνεστε στις σκέψεις σας. Να εκφράζετε αυτά που νιώθετε. Με ότι σας ευχαριστεί.

Αν είστε χαρούμενοι να το μοιράζεστε με τους φίλους σας, να χοροπηδάτε σαν κατσίκια όταν δεν σας βλέπει κανείς και να γελάτε όσο πιο δυνατά μπορείτε. Να τραγουδάτε και να μοιράζετε χαμόγελα στους γύρω σας. Θα το χαρούν, μπορεί όχι όλοι, αλλά σίγουρα αυτοί που πρέπει. Η χαρά σας θα πολλαπλασιαστεί. Κι αυτό γιατί θα έχετε κάνει χαρούμενους κι άλλους ανθρώπους.

Αν είστε λυπημένοι να ακούτε και πάλι μουσική, να ξεσπάτε, να πετάτε μαξιλάρια στους τοίχους και να βγάζετε κραυγές, να κάθεστε και να γράφετε ή να ζωγραφίζετε, ίσως αυτό να σας βοηθήσει να ηρεμήσετε. Να βγείτε για τρέξιμο και να κάνετε πράγματα που θα σας κάνουν να ξεχαστείτε ή να αντιμετωπίσετε την κατάσταση που βρίσκεστε. Να το μοιράζεστε και το κακό με τους δικούς σας ανθρώπους, έτσι διαιρείτε, κι αυτοί θα σας πουν μια κουβέντα παραπάνω, ίσως σας δώσουν και μια λύση που δεν είχατε σκεφτεί. Βγάλτε το από μέσα σας.

Ότι αισθάνεστε επικοινωνήστε το με όποιο τρόπο σας εκφράζει. Αρκεί να το εκφράσετε. Γιατί ότι κρατάτε μέσα σας, σας κρατάει κι αυτό. Δεν σας αφήνει να προχωρήσετε. Δεν σας ικανοποιεί. Δεν σας προσφέρει τίποτα. Πέρα από σκέψεις και μοναξιά. Δώστε τη δυνατότητα στα συναισθήματα σας να βγουν ατόφια κι όχι ύστερα από μακρές αναλύσεις και σκέψεις. Δείξτε πως νιώθετε στους γύρω σας για να σας αγκαλιάσουν και αυτοί με τα δικά τους συναισθήματα. Μην έχετε κανέναν ενδοιασμό για το πως, αρκεί ο τρόπος να μην επηρεάζει τα δικαιώματα των ανθρώπων. Γιατί τα συναισθήματα είναι σαν το νερό, πρέπει να τρέχουν σαν καταρράκτες, παρότι πηγάζουν από ήρεμες λίμνες, κι αν εσείς κρατάτε τη βαλβίδα κλειστή, να είστε σίγουροι ότι κάποια στιγμή θα σκάσει.

 

Αν θέλετε να διαβάσετε περισσότερα άρθρα από τον Αθανάσιο Τατάρογλου πατήστε εδώ

Περισσότερα
Δείτε ακόμα