Πολιτισμός

Εκδρομή της «Τέχνης» στην Θεσσαλονίκη γιά επίσκεψη στην έκθεση «Τσίκι-Τσίκι»

Εκδρομή στην Θεσσαλονίκη γιά επίσκεψη στην έκθεση έργων του εικαστικού Αλέξη Ακριθάκη, στο Τελλόγλειο Ιδρυμα Τεχνών του ΑΠΘ, διοργανώνει η «Τέχνη».

Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12.1.20.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:
«… Επισκεπτόμαστε την έκθεση με τίτλο «τσίκι-τσίκι» με έργα του Αλέξη Ακριθάκη στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του Α.Π.Θ., ξεναγούμαστε, απολαμβάνουμε και γεμίζουμε την ψυχή μας και μετά πάμε κάστρα για ουζάκι και ζωντανή μουσικούλα διότι και ο οίνος εφραίνει καρδίαν ανθρώπου.

Η έκθεση με τίτλο «τσίκι-τσίκι» του διεθνώς καταξιωμένου καλλιτέχνη πρωτοπαρουσιάστηκε στο Μουσείο Μπενάκη, επικεντρώνεται σε εικαστικές δημιουργίες που ανάγονται από τα μέσα της δεκαετίας του ’60 έως τα μέσα της δεκαετίας του ’70 και είναι φιλοτεχνημένες με μια από τις πιο αναγνωρίσιμες τεχνικές του Ακριθάκη, που ωστόσο διαφοροποιείται από τη χαρακτηριστική τεχνοτροπία του.

Ο τίτλος «τσίκι-τσίκι» αποδόθηκε στη συγκεκριμένη σειρά από τον Κώστα Ταχτσή και διακρίνεται από τη σχολαστική επανάληψη μοτίβων από μαύρο μελάνι στο χαρτί.

Ένα πολύ προσωπικό στυλ συγκεκριμένης τεχνοτροπίας όπου κυκλάκια, γραμμούλες, καμπύλες και αλλά πολλά ευρηματικά σχήματα αναπαράγονται σε έναν αέναο πολλαπλασιασμό, δίνοντας την εντύπωση ότι είναι ίδια, ενώ στην πραγματικότητα, αν κάποιος τα παρατηρήσει προσεκτικά, θα διαπιστώσει ότι μοιάζουν απλώς, δεν είναι ταυτόσημα….

Μετά λοιπόν την πνευματική τροφή θα μας περιμένει στην ταβέρνα “Γεντί” στα κάστρα η ζωοδότρα τροφή και ο οίνος για ένα όμορφο μουσικό παρεϊστικο απόγευμα.

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 6946 595220 κ.Σοφία Κεσίδου και στο e-mail της Τέχνης [email protected]

Ξεκινάμε από την πλατεία Ειρήνης στις 11.30 το πρωί».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Ενδιαφέρουσες εισηγήσεις

Η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Κιλκίς Φεβρωνία Ιωαννίδου συμμετέσχε στο 2ο παιδαγωγικό συνέδριο, που διεξήχθη στην πόλη μας. Παρουσίασε τις […]