Κοινωνία

Εκδήλωση της «Ευκράντης» για την συμπεριφορά των παιδιών και των εφήβων

Ο σύλλογος γυναικών δήμου Παιονίας «Ευκράντη» σε συνεργασία με την ενορία Αγίας Τριάδος Πολυκάστρου πραγματοποίησε την Κυριακή 26.12.17 στο πολιτιστικό κέντρο Πολυκάστρου ημερίδα με θεμα «Παράγοντες που επηρεάζουν την συμπεριφορά των παιδιών και των εφήβων: Αξιολόγηση και αντιμετωπιση».

Το θέμα ανέπτυξε η Σοία Βαβέτση διδάκτωρ ψυχιατρικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ψυχοθεραπευτρια,ειδική παιδαγωγός.

Η ομιλήτρια κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των παρευρεθέντων κυρίως νέων γονιών μιλώντας για προβλήματα συμπεριφοράς, παράγοντες που επηρεάζουν αυτήν επίσης και για παραβατικες συμπεριφορές και τα αίτια που ωθούν τους εφήβους σε αυτές.

ΕΥΚΡΑΝΤΗ

Επίσης αναφέρθηκε στα ψυχολογικά προβλήματα στην σχολική ηλικία όπως ο φόβος, η υπνωβασία, το σύνδρομο κατακράτησης της αναπνοής, τα ρυθμικά χτυπήματα της κεφαλής, προβλήματα ύπνου, νευρική ανορεξία , νευρική βουλιμία, επιθετική συμπεριφορά, σχολικό άγχος.

Στη συνέχεια ανέλυσε τα ψυχολογικά προβλήματα στην εφηβεία όπως η αντίσταση στους θεσμούς, το άγχος της μάθησης, η εξαφάνιση,η αυτοκτονία,η κατάχρηση τοξικών ουσιών, εφηβική εγκυμοσύνη, η ζήλεια,και η διαχείριση της αντιμετώπισης θανάτου.

Μεστού περιεχομένου και άκρως ενδιαφέροντα και χρήσιμα θέματα και έδωσε την ευκαιρία στους γονείς να θέσουν ερωτήσεις και σίγουρα έφυγαν έχοντας στο μυαλό τους τις “πρώτες βοηθειες” να αντιμετωπίσουν τυχόν συμπεριφορές των παιδιών τους.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα