Κοινωνία

Ολοκληρώνονται σήμερα Παρασκευή οι εκδηλώσεις του Old School Festival στο Π.Αγιονέρι

Με κέφι, μεράκι και ενθουσιασμό συνεχίζονται οι τριήμερες πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις του “Old School Festival” στο Παλαιό Αγιονέρι, που πραγματοποιούνται στα πλαίσια του εορτασμού του Προφήτη Ηλία και διοργανώνονται από τον ΑΠΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟ σε συνεργασία με τους υπόλοιπους συλλόγους του χωριού, και την υποστήριξη του δήμου Κιλκίς.

 

Με την κατάλληλη διαμόρφωση του προαύλιου του δημοτικού σχολείου και την ανάδειξη του κτιρίου του παλιού σχολείου του χωριού, καθώς με το ιστορικό της κατασκευής και λειτουργίας του παλιού σχολείου, δίνεται το βασικό περιεχόμενο των εκδηλώσεων, που αφορά την ανακατασκευή και αξιοποίηση του υπάρχοντος κτιρίου σε χώρο πολιτισμού και εκπαίδευσης για τη νέα γενιά.

Οι δύο πρώτες ημέρες, με τη συμμετοχή εκατοντάδων κατοίκων του χωριού και επισκεπτών, ανέδειξαν την ανάγκη να πραγματοποιούνται πολιτιστικά δρώμενα όλων των ειδών, ώστε ο κόσμος να εκφράζεται και να διασκεδάζει. Οι λαϊκές, έντεχνες, ροκ και ραπ συναυλίες, με τους σημαντικούς τοπικούς καλλιτέχνες του Κιλκίς, όπως του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου και της Ελένης Τσαρίδου, καθώς και νεανικών γκρουπ όπως του Γιώργου Στεργίου, του Στράτου Αλατζίδη και των Σοφιστών του Δρόμου, και η ανταπόκριση του κόσμου, αποδεικνύουν το παραπάνω.

 

Όπως, επίσης, αναδείχτηκε και η διέξοδος που δίνεται μέσω του αθλητισμού, με την μεγάλη συμμετοχή μαθητών και νέων ανθρώπων αυτές τις μέρες, στο τουρνουά Beach Volley, στις αθλοπαιδιές και σε αγωνίσματα του κλασσικού αθλητισμού, καθώς και στην ποδηλατοδρομία η οποία ξεκίνησε από το εξωκκλήσι του Προφήτη Ηλία μετά την ολοκλήρωση της λειτουργίας και τερμάτισε στο σχολείο του χωριού.

Οι εκδηλώσεις του “Old School Festival” ολοκληρώνονται σήμερα Παρασκευή 21/7, με ένα μεγάλο λαϊκό – ποντιακό γλέντι, με τους Γιώργο Εμμανουηλίδη, Μαρία Ιωαννίδου, Ι. Μαργαριτιάδη και Θ. Μαργαριτιάδη, Λ. Παπαδημητρίου και Γιώργο Καρυπίδη. Νωρίτερα θα πραγματοποιηθούν οι τελικοί του Beach Volley και το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού. Πριν την έναρξη του γλεντιού θα γίνουν οι βραβεύσεις όλων όσων συμμετείχαν στις αθλητικές δραστηριότητες και στους νικητές των αγωνισμάτων.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα