Γενικά

Εκδηλώσεις στο Πολύκαστρο στο πλαίσιο του “EUBorCo» με θέμα το Μεταναστευτικό

Ο δήμος Παιονίας στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου “EUBorCo Ευρωπαϊκές συνοριακές κοινότητες: ανταλλαγή εμπειριών και πρακτικών για την υποδοχή προσφύγων και την κοινωνική αλληλεγγύη» του προγράμματος «Ευρώπη για τους Πολίτες – Σκέλος 2 συμμετοχή στις δημοκρατικές διαδικασίες και στα κοινά», που η εφαρμογή του ξεκίνησε το 2018, φιλοξενεί μεταξύ 11.11.19 και 14.11.19 4ήμερη διακρατική δράση με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων από την Ιταλία, την Ισπανία, τη Μάλτα, τη Βουλγαρία και του δήμου Γευγελής με στόχο την ανταλλαγή εμπειριών από την διαχείριση του Μεταναστευτικού.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής:

“Στο πλαίσιο αυτής της διακρατικής δράσης, οι εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων φορέων θα επισκεφθούν τις τοποθεσίες που εξελίχθηκε η προσφυγική κρίση κατά το 2015, θα συναντηθούν με αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης, στελέχη του Δήμου, εκπροσώπους τοπικών φορέων και ομάδες εθελοντών και θα ανταλλάξουν εμπειρίες και πρακτικές για την ανάπτυξη κοινού σχεδίου δράσης.

Ειδικά την Τετάρτη 13.11.19 το διάστημα 10:00 – 13:00 θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή εκδήλωση στο πολιτιστικό κέντρο Πολυκάστρου με τίτλο «Παρουσίαση δράσεων και καλών πρακτικών στο πλαίσιο του έργου EUBorCo».

Το πλήρες πρόγραμμα έχει ως εξής:

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Ενδιαφέρουσες εισηγήσεις

Η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Κιλκίς Φεβρωνία Ιωαννίδου συμμετέσχε στο 2ο παιδαγωγικό συνέδριο, που διεξήχθη στην πόλη μας. Παρουσίασε τις […]