Πολιτισμός

Το Α.Δωδεκαήμερο είχε ουσιαστικό περιεχόμενο και νόημα στα Ρύζια

Πιστός στην παράδοση, στα ήθη και έθιμα του Αγίου Δωδεκαημέρου ο πολιτιστικός σύλλογος Ρυζίων διακόσμησε και φωταγώγησε στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου το διδακτήριο του δημοτικού σχολείου όπου στεγάζεται, καθώς και την φάτνη στην πλατεία του χωριού.
Την προπαραμονή των Χριστουγέννων νέοι και παιδιά αναβίωσαν το πατροπαράδοτο έθιμο του «Κόλ(ι)ντε» ανάβοντας την μεγάλη χριστουγεννιάτικη φωτιά στο προαύλιο του σχολείου.
Την Κυριακή 29.12.13 η χορωδία, συνοδευόμενη από τον εφημέριο π.Δημήτριο στο νταούλι και τον Περικλή Σωτηρόπουλο στο αρμόνιο έψαλε τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα σε όλες τις γειτονιές του χωριού προσθέτοντας μια ξεχωριστή νότα στο εορταστικό κλίμα των ημερών.
Την Κυριακή 12.1.14 έκοψε την παραδοσιακή βασιλόπιτά του παρουσία των κατοίκων και πολλών φίλων.
Στην προσφώνησή της η πρόεδρος του συλλόγου Γιαννούλα Αντωνίου, τόνισε μεταξύ άλλων: «Παρ’ όλες τις αντιξοότητες είναι απαραίτητο να διατηρήσουμε την αισιοδοξία και την αγάπη μας για τους συνανθρώπους μας, διότι λαός που δεν έχει αλληλεγγύη σε περιόδους κρίσης δεν έχει μέλλον. Πρέπει να ενθαρρύνουμε τους νέους μας και να εμπνεόμαστε από την ρήση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη «Εμείς οι Έλληνες είμαστε τρελλοί, αλλά έχουμε γνωστικό Θεό και μας σώζει».
Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο Ιερέας π.Δημήτριος Κολιόζης και τα «φλουριά» «έπεσαν» στις Δέσποινα Ναλμπαντίδου και Όλγα Ζεϊμπέκη, στις οποίες ο Σύλλογος χάρισε από μιάν εικόνα.
Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από τη χορωδία του πολιτιστικού σνυλλόγου Πολυπέτρου, η οποία ερμήνευσε τραγούδια σύγχρονων συνθετών υπό τη διεύθυνση του μουσικοδιδάσκαλου Αντώνη Παπαδόπουλου.

Περισσότερα

Στα ‘’Ελευθέρια’’ του δήμου Κιλκίς μεταφέρεται η έκθεση του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων ‘’Σήκω ψυχή μου!… Εικόνες και μουσικές των προσφύγων του ’22″

O δήμος Κιλκίς εγκαινιάζει μια πολύ αξιόλογη συνεργασία με το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη […]

Δείτε ακόμα

Εντελώς αναμενόμενο

Τον Γιώργο Γεωργαντά βράβευσε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κιλκίς την περασμένη Κυριακή κατά την διάρκεια του ετήσιου χορού του, στο  «Κτήμα των Ευχών». […]