Πολιτική

Εισβολή των οπαδών του Ηρακλή στην ομιλία του Γιάννη Μπαλάφα στο Κιλκίς


Το κέντρο διαβίωσης προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή της Νέας Καβάλας ήταν ο πρώτος σταθμός της επίσκεψης στην περιφερειακή ενότητα του Κιλκίς του υφυπουργού μεταναστευτικής πολιτικής και βουλευτή της β’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννη Μπαλάφα.

Τον υφυπουργό, που συνοδευόταν από τον βουλευτή Κιλκίς Θεόδωρο Παραστατίδη και τον δήμαρχο Παιονίας Χρηστο Γκουντενούδη υποδέχθηκαν στο κέντρο διαβίωσης, που σήμερα αριθμεί 415 φιλοξενουμενους, ο συντονιστής του κέντρου Γεώργιος Περπερίδης, ο ταξίαρχος της 33ης ταξιαρχίας Αθανάσιος Ναλμπάντης, στην ευθύνη της οποίας ανήκει μέχρι και σήμερα μέρος της ευθύνης λειτουργίας του κέντρου καθώς από αύριο αυτές περνούν στα χέρια της ΜΚΟ DRS, και ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς Μιχαλης Βιδιαδάκης.
ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του ο κ. Μπαλάφας είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί αλλά και να διαπιστώσει ιδίοις όμασι γιά την μέχρι τώρα υποδειγματική λειτουργία του κέντρου χάρις στις προσπάθειες και την συνδρομή όλων των εμπλεκομένων παραγόντων.

Ο κ. Μπαλάφας, συνοδευόμενος -μεταξύ άλλων- από τον δήμαρχο Παιονίας Χρήστο Γκουντενούδη, χαρακτήρισε ικανοποιητικές τις συνθήκες στη δομή της Νέας Καβάλας και αναφέρθηκε στην «αξιέπαινη αλληλεγγύη και κατανόηση» των κατοίκων και φορέων του νομού Κιλκίς απέναντι στους ανθρώπους αυτούς.

«Η σημερινή κατάσταση στην ανοιχτή αυτή δομή είναι αρκετά ικανοποιητική» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός μεταναστευτικής πολιτικής και περιέγραψε τις συνθήκες για τους περίπου 450 πρόσφυγες και μετανάστες -στην πλειοψηφία τους Σύροι- που φιλοξενούνται στη συγκεκριμένη δομή.
ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
«Οι συνθήκες στέγασης και παροχής πρωτοβάθμιας υγειονομικής φροντίδας είναι ικανοποιητικές, ενώ πλέον δεν υπάρχει μαζική σίτιση αλλά οι πρόσφυγες παίρνουν ένα ποσό και κάνουν τις δικές τους αγορές, διοχετεύοντας έτσι και μια ρευστότητα οικονομική στην τοπική αγορά, πράγμα το οποίο ικανοποιεί και την ίδια» σημείωσε ο κ. Μπαλάφας, επισημαίνοντας ότι παρέχονται ακόμη προγράμματα ψυχαγωγίας για τα παιδιά και υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης.

«Θα έλεγα ότι άνθρωποι οι οποίοι έχουν περάσει πολλές δοκιμασίες εξαιτίας του πολέμου και της φτώχειας στις χώρες τους βρίσκουν στην πατρίδα μας φιλοξενία, κατανόηση, αλληλεγγύη» ανέφερε ο υφυπουργός, επισημαίνοντας πως «οι κάτοικοι πρώτα απ’ όλα του νομού Κιλκίς, οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, άλλοι κοινωνικοί φορείς και συλλογικότητες έχουν δείξει μια αξιέπαινη αλληλεγγύη, κατανόηση και δεν θα μπορούσε να είναι και διαφορετικά καθώς το Κιλκίς είναι μια προσφυγομάνα».

Τα «τσούγκρισαν» Γκουντενούδης-Μπαλάφας
Παράλληλα απέφυγε να δεσμευθεί γιά την προοπτική κατάργησης του κέντρου, όπως είχε δηλώσει στην Βουλή ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Μουζάλας, αλλά και επί κάποιων ζητημάτων που σχετίζονται με την τοπική κοινωνία, οπως τα θέματα έλλειψης πόσιμου και αρδευτικού νερού ετούτη την περίοδο που έθεσε ο κ. Γκουντενούδης, ο οποίος αποχώρησε λίγοι αργότερα από τον χώρο του κέντρου εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την διαμαρτυρία του, εκτός των άλλων, γιά το γεγονός της μη επίσκεψης του υφυπουργού στο δημοτικό κατάστημα.

Επιφυλάξεις εξέφρασε ο κ. Μπαλάφας σε σχέση και με το πρόγραμμα εγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών σε διαμερίσματα αστικών περιοχών που παρουσιάζει, όπως επεσήμανε, μικρή απορροφητικότητα.

Αμέσως μετά επισκέφθηκε το γενικό νοσοκομείο του Κιλκίς, τον δήμαρχο και αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς κ.κ. Δημήτρη Σισμανίδη και Ανδρέα Βεργίδη αντίστοιχα αλλά και με τον πρόεδρο του επιμελητηρίου Κιλκίς Παύλο Τονικίδη.

«Το νοσοκομείο» ανέφερε ο κ. Μπαλάφας, «καλύπτει τις ανάγκες του γηγενούς πληθυσμού του Κιλκίς αλλά και όποιες ανάγκες υπάρχουν των προσφύγων και μεταναστών, ικανοποιητικά και με επάρκεια, χάριν και στις προσπάθειες των γιατρών και του υπόλοιπου υγειονομικού προσωπικού».

Οπαδοί του Ηρακλή διέκοψαν την ομιλία Μπαλάφα στο Κιλκίς

Tην ομιλία του υφυπουργού μεταναστευτικής πολιτικής, Γιάννη Μπαλάφα, στο Κιλκίς διέκοψαν φίλαθλοι του Ηρακλή.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπαλάφας το απόγευμα μετέβη στο επιμελητήριο του Κιλκίς, σε προγραμματισμένη ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση, στο με θέμα:

«Ο δρόμος μετά τη συμφωνία της 15ης Ιουνίου- Οικονομικές προοπτικές και πολιτικές εξελίξεις με την κοινωνία όρθια».

Η ομιλία άλλαξε ρότα πέντε λεπτά αφότου ξεκίνησε, καθώς οπαδοί του Γηραιού εισέβαλαν στην αίθουσα του και διέκοψαν την εκδήλωση και την ομιλία του Γιάννη Μπαλάφα, δημοσιοποιώντας γι’ ακόμη μια φορά το πρόβλημα της ομάδας ποδοσφαίρου και ζητώντας την τήρηση των νόμων, την ισότητα και την ομαλή λειτουργία όλων των θεσμών που έχουν αντιμετωπίσει φέτος τον «Γηραιό» με τον χείριστο τρόπο. Αμέσως μετά αποχώρησαν τα μέλη της Αυτόνομης Θύρας 10 του Ηρακλή και ολοκληρώθηκε η ομιλία.

Περισσότερα

Δεξίωση του επανεκλεγέντος δημάρχου Κ.Σιωνίδη προς τους υποψηφίους της παράταξης «Παιονία της Προόδου»

Ευχαριστήρια δεξίωση παρέθεσε ο επανεκλεγής δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης προς τους υποψηφίους της δημοτικής παράταξης «ΠΑΙΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ» την Τρίτη […]

Δείτε ακόμα