Κοινωνία

Η εικοστή εθελοντική αιμοδοσία τράπεζας αίματος Άσπρου-Αξιοχωρίου

Το Σάββατο 4-2-17 συμπληρώθηκαν δέκα χρόνια λειτουργίας της «τράπεζας αίματος» Άσπρου-Αξιοχωρίου με την αρμονική συνεργασία όλων των τοπικών φορέων των δύο οικισμών και με υπεύθυνο συντονισμού και διακίνησης αίματος τον Βασίλη Αθανασιάδη.

Στα δέκα χρόνια λειτουργίας της τράπεζας, διενεργήθηκαν δέκα εννέα αιμοδοσίες με απόλυτη επιτυχία. Συγκεντρώθηκαν πεντακόσιες εξήντα δύο μονάδες αίματος και διατέθηκαν πεντακόσιες δέκα μονάδες για τις ανάγκες διακοσίων δέκα ασθενούντων συνανθρώπων μας από τον Άσπρο και το Αξιοχώρι. Σήμερα αριθμεί 145 μέλη.

Με το ξεκίνημα του 11ου έτους λειτουργίας την Κυριακή 12-2-17 διενεργήθηκε με απόλυτη όπως πάντα επιτυχία η 20η εθελοντική αιμοδοσία των μελών της «τράπεζας». Προσήλθαν και αιμοδότησαν είκοσι επτά εθελοντές ενισχύοντας το απόθεμα αίματός της.

Τα αιμοδοτήσαντα μέλη είναι:

Καλούδης Αλεξανδρούλης, Θεοδώρα Αλύρη, Ανασταία Αναστασιάδου (Αξιοχώρι), Σοφία Αναστασιάδου (Αξιοχώρι), Κώστας Αντωνάκης, Ευμορφία Αργυριάδου (Αξιοχώρι), Γεώργιος Βουντούκης, Ντίνα Γεωργιτσάρα, Γεώργιος Γεωργίτσαρος, Γεώργιος Δ. Γεωργίτσαρο, Γεώργιος Ευαγγελινός, Μάλαμα Κεραμιδά , Θεόδωρος Κόκκινος, Ντίνα Κυριαζίδου, Γεώργιος Κωνσταντινίδης, Σάββας Μενεξίας, Παναγιώτης Μπόρας, Δούκας Παπαδόπουλος, Λευτέρης Παρασκευάς, Απόστολος Πελτέκης, Δημήτριος Ι.Πιφτίτσης, Στέργιος Πουταχίδης (καστανάς), Γιάννης Ραχατόπουλος (Αξιοχώρι), Χρήστος Ραχατόπουλος (Αξιοχώρι), Φάνης Σταματάκης Δημήτριος Χατζηβασιλείου, Δημήτριος Ψάρρας (Αξιοχώρι).

Ευχαριστήριο
Οι φορείς Άσπρου-Αξιοχωρίου και ο υπεύθυνος συντονισμού της «τράπεζας» Βασίλης Αθανασιάδης ευχαριστούν και συγχαίρουν όλα τα μέλη που προσήλθαν και αιμοδότησαν δείχνοντας την αγάπη τους προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο.

Ιδιαιτέρως ευχαριστούν τον γιατρό Δημήτρη Παραστατίδη και τις κυρίες Κυριακή Καρασαρίδου, Σοφία Διαμαντίδου, Ελένη Τούλια του τμήματος αιμοδοσίας του Γ.Ν.Κιλκίς για την άψογη συνεργασία τους.

Ακόμη ευχαριστούν τις Γιαννούλα Βασιλειάδου, Βασιλική Βουπελάκη, Σταυρούλα Γιαννακίδου (πρόεδρο τ.κ. Άσπρου), Ζωή Δελησταύρου, Ραϊμόντα Δημάκου, Σοφία Μενεξέ, και τους Γεώργιο Παναγιωτίδη («Σ-Μ») κ. Ηλία Ν.Χαρτοματσίδη (αρτοποιό) για κεράσματα (πίτες κ.ά.) που ετοίμασαν και πρόσφεραν για τους αιμοδότες.

Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Παναγιώτη Ν.Μαυρομάτη (τεχνικό γραφείο) μόνιμο χορηγό της τράπεζας για την κάλυψη της δαπάνης έντυπου υλικού (αφίσες κ.ά.), τις κυρίες Γιαννούλα Βασιλειάδου και Ραϊμόντα Δημάκου (μέλη του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου) για την βοήθειά τους σε όλη την διάρκεια της αιμοδοσίας και τα ανθοπωλία του Στέργιου Παπαδόπουλου και Γεωργίας Τσιτουρούδη (Πολύκαστρο) για τις προσφορές τους.

Η επόμενη αιμοδοσία η 21η, θα διενεργηθεί στις 17-9-17 ημέρα Κυριακή στο πολιτιστικό κέντρο του Άσπρου.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Νέοι… ούτε για δείγμα!

Μνημόσυνο σε χωριό του νομού, με τον εφημέριο ιερέα να συνοδεύεται στην τελετή από δύο ηλικιωμένους… άνω των 80! Νέοι […]