Κοινωνία

Το ειδικό σχολείο σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο αρχαιολογικό μουσείο

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα γιά παιδιά ΜΕΑ διοργανώνει η νεοσύστατη εφορεία αρχαιοτήτων Κιλκίς σε συνεργασία με την διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και το ειδικό σχολείο Κιλκίς.

Το πρόγραμμα με τίτλο «Στο αρχαίο σπίτι στρώνουμε τραπέζι, παίζουμε παιχνίδια», θα υλοποιηθεί την Παρασκευή 20.3.15 στο αρχαιολογικό μουσείο Κιλκίς με ώρα έναρξης 10 το πρωί, και διοργανώνεται με την ευκαιρία της παγκόσμιας Ημέρας των Παιδιών ΜΕΑ.

ΑΡΧΑΙΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΣτο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:
«….Η δραστηριότητα θα διεξαχθεί σε αίθουσα του μουσείου αφιερωμένη στον αρχαιολογικό χώρο του Παλατιανού, θα έχει διάρκεια μίας περίπου ώρας και σ’ αυτήν θα συμμετάσχουν μαθητές του ειδικού δημοτικού σχολείου Κιλκίς.

Τα παιδιά, τα οποία για πρώτη φορά θα επισκεφθούν το μουσείο, θα εμπλακούν, με την καθοδήγηση των αρχαιολόγων της εφορείας Μαρίας Φαρμάκη και Νίκου Παζαρά, σε μια διαδραστική εμπειρία γνωριμίας με τον υλικό πολιτισμό της αρχαιότητας, μέσω εικονιστικών καρτών αντιπαραβολής σύγχρονων και αρχαίων εργαλείων και σκευών.

Επιπροσθέτως θα ζωγραφίσουν για την καθημερινή ζωή στην αρχαία πόλη και θα δημιουργήσουν με καλλιτεχνικό πηλό χρηστικά αντικείμενα εμπνευσμένα από τα εκθέματα του μουσείου.

Η υπηρεσία μας με την δράση αυτή αποσκοπεί στο να συμβάλει με ουσιαστικό τρόπο στην ανάδειξη του δημόσιου μουσείου ως θεσμού κοινωνικής αλληλεγγύης, ενώ παράλληλα εγκαινιάζει την υλικοτεχνική υποδομή την οποία επέλεξε να προμηθευτεί κατά προτεραιότητα, παρά την ισχνή χρηματοδότησή της, για την εν γένει εφαρμογή εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο αρχαιολογικό μουσείο Κιλκίς».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την επίσκεψη του βουλευτή ΠΑΣΟΚ νομού Κιλκίς Στέφανου Παραστατίδη στο συνοριακό σταθμό των Ευζώνων