Γενικά

Ειδικό καθεστώς τροφίμων, καυσίμων, υπηρεσιών προτάθηκε από την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων στην Γουμένισσα

Γράφει ο Βαγγέλλης Αποστολίδης

Μία άκρως ενδιαφέρουσα συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16.11.19 στο κέντρο νεότητας της Γουμένισσας.

Και τούτο, διότι κατά την διάρκεια του παρόντος του προέδρου της Παντελή Φιλιππίδη πέραν των γενικότερων ζητημάτων, τα οποία αφορούν στον εμποροεπαγγελματικό κόσμο στην περιοχή της ομοσπονδίας συζητήθηκε και το μείζον θέμα της οικονομικής «αιμορραγίας» σε αγορές γειτονικών χωρών, οι οποίες δεν ανήκαν στην Ευρωπαϊκή Ενωση, όπως στην περιοχή μας των Σκοπίων, λόγω της προτιμήσεως της εν λόγω αγοράς από τους κατοίκους του νομού για καταναλωτικά αγαθά – τρόφιμα και καύσιμα κυρίως, αλλά και υπηρεσίες κυρίως στον οδοντοϊατρικό τομέα.

Μία κατάσταση η οποία είναι εύλογο να προβληματίζει τα μέλη της ομοσπονδίας, πολλά εκ των οποίων, όπως και της περιφερειακής μας ενότητας, αντιμετωπίζουν τέτοιες καταστάσεις με απώλειες πελατών και εισοδημάτων.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό και από πλευράς του επίσης παρόντος προέδρου της αντίστοιχης Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) Γεωργίου Καρανίκα η Συνομοσπονδία, μέσω των εξειδικευμένων στελεχών της, ερευνά και καταγράφει ενδελεχώς το ζήτημα, στοχεύοντας να το θέσει σε κυβερνητικό επίπεδο προτείνοντας ειδικό καθεστώς για τους ντόπιους καταναλωτές των επίμαχων περιοχών, όπως συμβαίνει σε αντίστοιχες περιοχές με κράτη – μέλη της Ε.Ε. όπως η Ιταλία και Αυστρία.

Στις εργασίες της συνεδρίασης παρευρέθησαν χαιρετίζοντας, εκτός των άλλων, την πρωτοβουλία να πραγματοποιηθούν αυτές στην Γουμένισσα με την διοργανωτική συνδρομή των τοπικών εμπορικών συλλόγων Αξιούπολης και Γουμένισσας ο υφυπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης και βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς ο δήμαρχος Παιονίας Κωνσταντίνος Σιωνίδης, ο πατήρ Χριστόδουλος Παπακώστας, η διοίκηση του επιμελητηρίου Κιλκίς εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και θεσμικών φορέων του δήμου Παιονίας, μαζί βεβαίως με τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων της ομοσπονδίας από τους συλλόγους Ορεστιάδας, Ξάνθης, Σερρών, Πολυγύρου, Ιερισσού, Θεσσαλονίκης, Κατερίνης, Πολυκάστρου και Κιλκίς.

Αλλωστε εδώ και πάρα πολύ καιρό οι συνεδριάσεις του σώματος σηματοδοτούν και την εξωστρεφή του πρακτική για την πραγματοποίηση των συνεδριάσεων σε διαφορετικές περιοχές, όπως η περασμένη στην περιοχή του Χάλκης στην Τουρκία με στόχο εκτός των άλλων να αναδειχθεί η προοπτική επαναλειτουργίας της εκεί Θεολογικής Σχολής, αλλά και σε άλλες αποκεντρωμένες περιοχές ευθύνης της ομοσπονδίας όπως αυτές που προηγήθηκαν στον Πολύγυρο, την Καβάλα, την Ιερισσό και την Κατερίνη.

 

Περισσότερα

Νέα σύσταση δήμου στους υπόχρεους για τον καθαρισμό και την αποψίλωση ιδιωτικών οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων

Ο δήμος Κιλκίς υπενθυμίζει στους ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές, μισθωτές και υπομισθωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός […]

Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Συνάντηση Σ.Παραστατίδη με τον δήμαρχο Κιλκίς Δ.Κυριακίδη